cultura

El “Llibre de les bèsties” torna a les llibreries de la mà de Roc Casagran

El primer clàssic del catàleg de Sembra Llibres ens parla de l'actualitat a través de la faula de Ramon Llull del segle XIII

La tardor d'aquest 2015 comença la commemoració oficial de l'Any Llull amb motiu dels 700 anys de la seua mort

Aquest 4 de juny ha arribat a les llibreries una potent versió del Llibre de les bèsties de Ramon Llull, un clàssic de les nostres lletres que té una enorme actualitat, més encara en aquest període de pactes postelectorals. L'encarregat de fer reviure la faula lul·liana ha estat Roc Casagran, un dels escriptors més destacats de la seua generació i amb major projecció de l'actual panorama literari.

Ramon Llull tenia una enorme preocupació pel bon govern. És per això que en el Llibre de les bèsties, sota el format de faula, assistim a un autèntic tractat sobre l'ètica en l'àmbit de la política: lluites de poder, consellers cobdiciosos, una cort d'aduladors, lleialtats, traïcions, intrigues de palau, la relació dels mandataris amb el poble… Temes ben actuals que han animat l'editorial Sembra Llibres a incorporar aquesta obra al seu catàleg, centrat sobretot en la narrativa (ficció i no ficció) d'actualitat. I és que hi ha textos tan poderosos que viatgen a través dels segles sense perdre vigència.

La tardor d'aquest 2015 comença la commemoració oficial de l'Any Llull amb motiu dels 700 anys de la mort de la personalitat més universal de la literatura catalana. Aquesta joia literària que ara recupera Sembra Llibres conté unes suggeridores il·lustracions d'Aitana Carrasco, i ens permet apropar el clàssic des d'un punt de vista literari, però també visual, al lector actual amb una edició ben atractiva.

Presentacions

El Llibre de les bèsties es presenta a València el 17 de juny a la llibreria Bartleby amb l'assistència d'Aitana Carrasco; i a Barcelona, a la llibreria La Calders, el dia 19 de juny, amb Roc Casagran i Lluís-Anton Baulenas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia