cultura

La seu central d'El Punt Avui, a Girona, es trasllada

Ocupa des d'ahir unes modernes instal·lacions de 1.900 m² a la zona de la Devesa

Estarà interconnectada amb la redacció de Barcelona i l'equipament d'El Punt Avui TV a Sant Just Desvern

La seu central del diari El Punt Avui va estrenar ahir una nova etapa a les instal·lacions del carrer Güell, 68, a la zona de la Devesa, en un edifici de planta baixa de 1.900 m² i amb un soterrani amb capacitat per a 52 places de pàrquing situat entre la plaça Prudenci Bertrana i el centre de negocis CINC. La nova seu permetrà que tots els departaments del diari treballin en un mateix espai diàfan per donar sortida als productes periodístics de la casa, ja siguin en paper, el web o la televisió.

La nova seu central d'El Punt Avui, interconnectada amb la redacció del carrer Diputació de Barcelona i les instal·lacions d'El Punt Avui TV a Sant Just Desvern, està instal·lada en un edifici eficient energèticament, amb il·luminació uniforme amb pantalles LED. Disposa d'un grup electrogen de 275 kVA, insonoritzat, amb unes instal·lacions d'aire condicionat d'alta eficiència i ventilació amb recuperació de calor. A aquesta seu, s'hi ha instal·lat un RAC central de 550 punts que donarà servei als 160 llocs de treball personalitzats i dotats de barreres acústiques en una sala amb el sostre fonoabsorbent.

A la nova seu, s'hi ha construït un plató de televisió de 210 m², amb dependències auxiliars per als serveis de realització i control, maquillatge i sala d'enregistrament de veu que connecta amb una sala d'actes per a més de vuitanta persones que estarà oberta a actes culturals i ciutadans i que està equipada com a plató auxiliar de televisió. Serà en un futur pròxim que s'emetrà des d'aquest nou plató de televisió una part de la programació d'El Punt Avui TV. Aquesta cadena generalista, que va iniciar les seves emissions regulars el Sant Jordi de l'any passat, emet actualment des de la seu del complex televisiu Mediapark, a Sant Just Desvern, en un edifici dotat de redacció, diversos estudis i un gran plató subterrani on es realitzen els programes que emet actualment la cadena, entre els quals el més destacat és L'illa de Robinson, presentat per Eduard Berraondo i amb notícies a càrrec d'Antònia Castelló. Als estudis de Sant Just, també s'hi fa la resta de programació generalista i esportiva de la cadena.

La nova seu està situada a la Devesa, on sempre ha estat ubicada la redacció a Girona del diari, nascut al carrer Joaquim Vayreda el 1979 i traslladat després al carrer Figuerola i més tard al carrer Santa Eugènia, on s'ha estat els últims quinze anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia