cultura

Inundart porta el talent emergent al carrer

Unes 10.000 persones han participat en les activitats del festival al llarg del cap de setmana

Anna Fando va rebre ahir el premi especial Art Jove

La desena edició d'Inundart, la mostra d'art emergent de Girona, ha convertit la ciutat aquest cap de setmana en un gran aparador de les propostes més variades, des de les arts visuals al teatre, la música, la dansa o el circ. En una primera valoració, la directora de la mostra, Raquel Morón, ha calculat que unes 10.000 persones hauran passat per les activitats del festival, “un èxit rotund”, considerant, tal com va afegir, que a la Casa de Cultura, on es concentraven bona part de les propostes, s'havien rebut “el mateix nombre de visitants en tres dies que amb la programació habitual de tot l'any”. De tota manetra, Morón admet que és “molt difícil” saber quantes persones hauran visitat els espais, ja que la majoria eren a l'aire lliure, un dels trets distintius d'aquesta mostra que a partir d'ara s'imposa el repte de “donar el màxim suport als artistes perquè l'art innovador es valori cada vegada més, també econòmicament”. Entre els espectacles que van atreure més públic, Morón va esmentar la barreja de flamenc i música clàssica d'Estrabótico i el teatre de Kamchatka.

En un ambient fins i tot xafogós, les exposicions i els espectacles que els vianants anaven trobant pel carrer tenien efectes vivificants, com els expositors de fusta que ocupaven la Rambla i en què es podien veure, entre altres obres, alguns treballs fotogràfics de gran qualitat. L'única nota negativa va ser l'acte vandàlic en què divendres, poc abans que s'inaugurés el festival, uns desconeguts van emportar-se part de les cadires de la instal·lació de Mercè Ribera Tot és aliè, al pont de Sant Agustí.

Ahir mateix també es va donar a conèixer el premi especial Art Jove que concedeix el festival, juntament amb la Coordinació Territorial de Joventut, a un dels creadors d'entre 18 i 29 anys i que va ser per al muntatge presentat per Anna Fando.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia