Altres

La cantautora Clara grava el seu disc “més emocional”

Es titula ‘@moltClara' i disposa de la col·laboració del cantant de la Bisbal Miquel Abras i el raper gironí Saiko

Sota la direcció musical de Marc Mas, té previst que surti a la llum a l'octubre

La música és un dels sectors artístics que més s'han transformat en els darrers anys, sobretot arran de la irrupció de les noves tecnologies. La cantautora gironina Clara Sánchez-Castro (Sant Joan les Fonts, 1972) ho té clar i per això ha aprofitat tot el que aquestes aporten per enregistrar el seu segon disc, @moltClara. Es tracta d'un projecte tant o més personal que Autoretrat (2012) –aquell selfie sonor amb el qual va iniciar la seva carrera musical–, en què l'autora ensenya totes les cares del seu calidoscopi interior.

Començant pel títol, que a més de ser el nom del seu compte de Twitter és tal com ella s'autodefineix: “Sóc una persona molt clara, però també molt passional, delicada i sumament eclèctica.” Com el disc, heterodox, on tenen cabuda molts estils i gèneres musicals; des del rap fins al folk, passant pel pop, l'havanera i la balada més íntima. “Concebo la música com una llista de Spotify, és a dir amb singles i a través de llistes que jo mateixa creo per als múltiples i diferents estats d'ànim...”, comenta la cantant. És per això que @moltClara pretén ser “la meva llista més personal”, remarca aquesta consumidora compulsiva de música.

L'artista està acabant d'enregistrar el disc, que sortirà a la llum a l'octubre, als estudis 44.1 d'Aiguaviva. En aquesta ocasió els arranjaments i la direcció musical van a càrrec del músic i compositor cassanenc Marc Mas. En la gravació del disc Mas també toca el piano i l'acompanyen el percussionista Enric Canada, el baixista Pedrito Martínez, el guitarra Jordi Aguilar i el quartet de corda Mare Nostrum. Tots els temes són originals de Clara, lletra i música, excepte les havaneres, on ha tornat a fer tàndem amb el mestre Antoni Mas Bou.

Miquel Abras i Saiko

Dos temes que ben segur que destacaran del disc són els temes en què han col·laborat el cantant de la Bisbal Miquel Abras i el raper gironí Saiko. El primer ho farà amb la cançó titulada L'amor líquid, single del disc que també disposarà d'un videoclip, i el segon amb Respira. Abras coincideix amb Clara pel que fa a la declaració d'intencions de la seva música: “Tot és qüestió que emocioni.” I és que tant les lletres com l'apartat orquestral estan pensats per potenciar aquest to emocional que busquen els dos artistes.

I tornant a les noves tecnologies, aquestes han ajudat a fer fructificar aquesta col·laboració artística. Clara i Abras, que amb prou feines es coneixien personalment, s'han intercanviat les lletres i gravacions instrumentals a través del mòbil, com a pas previ d'un assaig improvisat que va tenir lloc fa unes setmanes “en un dels patis del Temps de Flors”, com recorda Clara.

Conscient de la potencialitat de les xarxes socials, la cantant garrotxina també està publicant al compte de Facebook del disc tota una sèrie de clips audiovisuals amb caràcter promocional que tenen un gran nombre de visualitzacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia