Política

Dosrius estrenarà dissabte el primer alcalde d'ERC de la democràcia

Els republicans fan públic l'acord amb els grups independents de La PAC i el GIR

Anuncien “una nova manera de fer política” basada en la transparència i la participació

El cap de llista i futur alcalde de Dosrius, el republicà Marc Bosch, va presidir ahir la presentació en públic de la nova aliança política que dissabte desbancarà del govern el socialista Josep Jo, que ha ocupat l'alcaldia durant setze anys. Al costat d'ERC s'hi asseuen els membres de La PAC, amb Judith Coll en primer lloc i del GIR, amb Joan Serra que a dia d'avui encara exerceix com a regidor d'Urbanisme del PP en el govern de Jo. Bosch destaca que l'entesa entre les tres forces ha estat “molt fàcil perquè compartim tant la manera de fer política com les prioritats pel municipi”. En aquest sentit, tots tres coincideixen a assegurar que el nou tripartit basarà la seva acció de govern en “la transparència i en la participació ciutadana”, virtuts que al seu entendre no han estat massa presents fins ara a l'Ajuntament. Entre el munt de projectes que s'inclouen en el pacte de govern municipal hi ha una prioritat clara: elaborar una auditoria econòmica i de gestió “per saber amb certesa la situació actual de les finances i gestió municipals”. Bosc apunta també actuacions en l'àmbit de la promoció econòmica “on les activitats turístiques vinculades al paisatge tindran un pes important”; l'aposta pels equipaments com ara la senyalització i manteniment de camins o una zona d'estacionament de caravanes; la redacció d'un Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM); la recuperació de la getsió directa de l'aigua i el foment de l'emprenedoria o el suport institucional de Dosrius al procés nacional cap a la independència de Catalunya.

L'alcaldia correspondrà a ERC, juntament amb àrees com Ensenyament, Comerç i Indústria i els nuclis de Dosrius (compartit amb La PAC) i de Canyamars. La PAC assumirà la primera i la quarta tinences d'alcaldia i Hisenda, Cultura, Esports i Medi Natural, entre d'altres. Finalment el GIR obté la segona tinença d'alcaldia i Urbanisme, Obres Públiques i Brigada Municipal. “L'Ajuntament fins ara no ha estat al costat de la gent, no hi ha tingut contacte i ha pres decisions sense consultar-ho amb la ciutadania i això serà el primer que canviarà”, va defensar Judith Coll. De la seva banda, Joan Serra va alertar que aquests quatre anys no seran fàcils “hi haurà molts pals a les rodes, però som gent valenta i als meus dos companys els hi ofereixo un grapat d'anys d'experiència”.

Els resultats del 24M a Dosrius van deixar el PSC amb cinc regidors, ERC, que es presentava per primera vegada, amb tres, La PAC amb tres, GIR amb un i el PP amb un. El pacte PSC i PP que ha funcionat en aquest mandat ja no donava majoria absoluta.

LA FRASE

Coincidim en què cal canviar la gestió municipal i fer-la més transparent i participativa
Marc Bosch
CAP DE LLISTA D'ERC A DOSRIUS

LA FRASE

En aquests quatre anys hem fet bona feina i dilluns a les 9 del matí començaran a canviar les coses
Judith Coll
CAP DE LLISTA DE LA PAC A DOSRIUS

LA FRASE

Ha estat molt fàcil arribar a una entesa, perquè compartim molts aspectes programàtics
Joan Serra
CAP DE LLISTA DEL GIR A DOSRIUS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia