Política

Castelldefels investeix per primer cop una alcaldessa

Candela López rep la vara gràcies als vots del PSC, Movem, Sí Pot, ERC i CiU, aquest últim a l'oposició

El PP reivindica la seva política i diu que el quadripartit només vol repartir-se el poder

Una dona de 30 anys, arribada fa 27 de la seva Argentina natal a una ciutat “que es deixa estimar”, és, des d'ahir i durant els propers dos anys, alcaldessa de Castelldefels. Candela López, candidata de Movem, va prometre després de ser investida un estil nou de fer política en què el ciutadà sigui protagonista i que tingui com a prioritat “el consens amb els partits polítics i les entitats, el desenvolupament econòmic, la defensa dels serveis públics, l'accés a la cultura i un pla social que garanteixi l'habitatge i l'alimentació”.

Candela va rebre els 15 vots dels regidors del PSC, Movem, ERC, Castelldefels Sí Pot i CiU, que va votar la investidura tot i quedar-se a l'oposició. PP i Ciutadans van votar pels seus respectius candidats. Ciutadans, segons Guillermo Massana, per deixar clar que “no donarem suport a qui es vulgui separar d'Espanya”, en relació al compromís del nou govern d'aprovar l'ingrés a l'Associació de Municipis per la Independència en el ple de juliol. El PP, per reivindicar els 6.499 vots que li han donat la victòria, tot i que no hagi estat capaç de formar govern.

Els candidats del quadripartit van coincidir en les línies generals dels seus programes: la necessitat de lluitar contra la crisi, de promoure el creixement econòmic i de fomentar la participació ciutadana. La socialista Maria Miranda va parlar d'un nou model de platja consensuat amb els veïns; Àlex Company (Castelldefels Sí Pot) va destacar la lluita pels drets socials; Jordi Miralles (Movem) es va referir al compromís amb les polítiques socials i el dret a decidir; el republicà Antoni Casas va prometre “compromís ètic en el camí cap a la república catalana”, i el convergent Xavier Amate va assegurar que“els acords són la millor manera de construir ciutat”.

El discurs més aspre el va pronunciar Manuel Reyes, el candidat del PP, que s'ha vist desposseït per l'alcaldia després de l'acord de cinc partits per votar López. Reyes va fer un repàs de la gestió del PP dels últims quatre anys i va defensar tant projectes executats com el sanejament del consistori i la baixada d'impostos. Reyes va tancar el discurs tot assegurant que “l'únic que uneix aquests partits és la voluntat de fer fora el PP i repartir-se el poder”.

LA FRASE

Aquest serà un govern estable, de progrés, que posarà tot l'esforç en el diàleg i el consens
Candela López
Alcaldessa de Castelldefels

“Manu alcalde”

El ple es va desenvolupar amb el soroll de fons dels partidaris de Manuel Reyes, que es van concentrar a la plaça de l'Ajuntament per expressar el seu suport al PP i criticar els que, al seu parer, han aconseguit el govern municipal de forma indeguda. Prop de 200 persones van rebre a crits els regidors que entraven al consistori i van mostrar rètols en què es podia llegir “Manu alcalde”, “Manu, estem amb tu”, ”Jo he votat Manu; vosaltres no em representeu”. La concentració l'havia convocada l'anomenada Plataforma de suport a Manu alcalde, que ha encaixat malament que un govern quadripartit hagi arrabassat l'alcaldia al PP.

Reyes es va deixar estimar, fins al punt que va deixar plantats la resta de regidors a la porta de l'ajuntament per a la foto oficial i es va deixar abraçar per la massa que el reivindicava. Reyes va defensar que els crits i les xiulades eren “una expressió democràtica dels ciutadans que manifesten que el pacte no ha tingut cap suport i que, avui, agradi o no agradi a altres forces polítiques, el Partit Popular ha guanyat les eleccions”. “És obvi que a Castelldefels hauria de governar la llista més votada.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia