Política

José M. Osuna, nou alcalde de Ripollet

El jove politòleg, de la coalició d'esquerra alternativa Decidim, arriba a l'alcaldia, després de 24 anys de govern socialista

Necessitarà acords puntuals per governar

José M. Osuna tenia només 4 anys quan Ripollet va tenir el seu primer alcalde socialista i, des d'aleshores, aquest és el color que ha governat aquesta vila del Vallès Occidental fins ahir mateix. Osuna, de 28 anys, politòleg i professor de la UAB, va ser investit nou alcalde de Ripollet després que la candidatura d'esquerra alternativa Decidim Ripollet va guanyar les passades eleccions municipals amb nou regidors. El PSC, amb l'alcalde sortint al capdavant, Juan Parralejo, es va quedar amb sis regidors, dels 21 que té el consistori.

En un ple d'investidura, distès i amb l'aire carregat d'il·lusió pel canvi, Osuna va rebre la vara de batlle precisament d'un emocionat Juan Parralejo, que presidia la taula d'edat i que ha estat alcalde els últims 16 anys. Al seu costat, el regidor més jove, Oriol Mor, de 23 anys, també de Decidim, que simbolitza en certa manera el gran relleu generacional i ideològic que s'ha produït a l'Ajuntament ripolletenc. Ovacionat amb els crits de “Sí se puede!”, Osuna va oferir la vara al públic assistent al ple. “Aquesta vara d'alcalde no és meva, sinó de tot el poble”, va assegurar a l'inici del seu primer discurs com a alcalde. Osuna va afirmar que el seu govern es construirà a partir de “les persones, la justícia social i el medi ambient” i va prometre que lluitarà a favor de la gent més desfavorida que pateix “problemes d'habitatge, pobresa energètica i que passa gana” i perquè “deixem de ser esclaus del segle XXI”.

Amb el vot afegit de la regidora d'ERC, Lurdes Serra, Decidim (aliança entre COP-Compromís per Ripollet, Procés Constituent, Podem, l'entitat Mai Més per la memòria històrica i el Front d'Alliberament Gai) va assolir l'alcaldia però haurà de governar en solitari i necessitarà acords puntuals. Juan Parralejo, en el seu discurs com a nou cap de l'oposició, va oferir la col·laboració del grup socialista al govern municipal, “sempre que no hi hagi contradiccions amb el nostre programa”.

Osuna, molt conegut a Ripollet perquè és nét i fill de metges de família i ha estat regidor a l'última legislatura pel COP (formació amb una llarga tradició política a la vila), també es va mostrar respectuós amb el govern socialista: “Governarem sense rancúnia ni ressentiment respecte al govern anterior.”

El govern municipal s'ha completat amb tres regidors de Ciutadans (que entra a l'Ajuntament), una regidora d'ERC (que torna al consistori després de 4 anys) un regidor de CiU i un del PP.

LES FRASES

El nostre govern es construirà a partir de les persones, la justícia social i el medi ambient
José M. Osuna
alcalde de ripollet
Igual que estàvem preparats per governar, ara estem preparats per fer oposició
Juan Parralejo
alcalde sortint de ripollet i cap de l'oposició
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia