Política

Anna Erra és la primera alcaldessa de Vic

Anna Erra, de CiU, va ser elegida ahir la primera alcaldessa de Vic. Ho va ser amb els vots dels nou regidors de CiU. La resta de grups van votar pel seu propi candidat, excepte el regidor de Vic per a Tots (ICV-EUiA i Podem), que va votar per Joan Ballana, d'ERC. De fet, en el rerefons continuava planant el pacte d'esquerres que no ha estat possible per evitar que, després de 36 anys, CiU continués ostentant l'alcaldia.

L'alcaldessa, conscient que CiU governarà amb una minoria de nou regidors sobre 21, va tornar a oferir la col·laboració a la resta de forces del consistori.

Ballana, d'ERC, que passa de dos a cinc regidors, sabent la tensió que ha mantingut els últims anys amb la CUP, va manifestar la intenció de “posar el marcador a zero”. Joan Coma, de Capgirem Vic (CUP i Procés Constituent), amb quatre regidors, va manifestar: “Tenim encara quatre anys per créixer junts, confluir, i generar les confiances i complicitats imprescindibles per guanyar el canvi que ara no ha estat possible.” Josep Anglada, de PxC, que ha passat dels cinc regidors a només un, va predir a Erra un mandat “molt difícil”. L'únic regidor del PSC, Benjamí Dòniga, va fer una picada d'ullet a CiU, ironitzant amb la seva professió de bomber: “En el naufragi, un bomber sempre estarà disposat a salvar-la.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia