cultura

Víctor García Tur guanya el premi Marian Vayreda

L'escriptor ho ha aconseguit amb l'obra titulada ‘Els ocells'

Els premis literaris Ciutat d'Olot 2015 també van atorgar guardons a la poetessa Emília Rovira i a Laura Casanovas per novel·la juvenil

Ahir, es va fer públic el veredicte dels premis literaris Ciutat d'Olot 2015, que convoca anualment l'Institut de Cultura de la Ciutat d'Olot. El guanyador del premi Marian Vayreda de prosa narrativa ha estat aquest any per a Víctor García Tur amb l'obra Els ocells. García Tur rebrà 10.000 euros i l'editorial Empúries s'encarregarà de publicar l'obra.

Per la seva banda, la compositora i escriptora Emília Rovira Alegre s'ha endut el premi Joan Teixidor de poesia pel recull d'haikus titulat Oslo, inspirat en la ciutat on actualment resideix. El premi econòmic és de 2.000 euros i Viena Edicions publicarà el poemari. En la categoria de novel·la juvenil, ha aconseguit el premi Laura Casanovas i Borrell, per la seva primera novel·la destinada al públic jove, titulada Un estiu a la fi del món. La dotació d'aquesta categoria també és de 4.500 euros.

El Museu dels Sants d'Olot va acollir, un any més, l'acte de lliurament dels premis literaris Ciutat d'Olot, en el transcurs del qual es va representar un fragment del concert recital El(s) poeta Ovidi. Poesia no vol dir somiar, a càrrec de Mercè Sampietro, Eduard Iniesta i Llúcia Vives van interpretar un recull de poemes i cançons d'Ovidi Montllor, que ha inclòs tant textos de l'artista molt coneguts com d'altres d'inèdits.

Els tres premiats

Víctor García Tur (Barcelona, 1981), el guanyador del premi Marian Vayreda de prosa narrativa, és dissenyador gràfic i ha publicat el recull de contes Twistanschauung (Empúries, 2009), guardonat amb el premi Documenta, i la novel·la curta Misanderstunding (New Niu Press, 2014), en col·laboració amb Emily McBride. Els seus relats han estat inclosos a Veus de la nova literatura catalana (Empúries/Anagrama, 2010) i Els caus secrets: antologia d'escriptors dels Països Catalans posteriors al 1972 (Moll, 2013).

Emília Rovira Alegre (Reus, 1989), des de sempre, ha combinat la passió per la música i per la poesia. Oslo és el seu primer recull de poemes.

I Laura Casanovas (la Seu d'Urgell, 1973), actualment, és assessora lingüística als centres d'autoaprenentatge de català d'Andorra i col·labora com a lectora per a una editorial. Resideix al Ges, a l'Alt Urgell, i la seva producció literària fins al moment s'ha basat en l'escriptura de contes, un terreny en què ha guanyat diversos premis.

LES XIFRES

4.500
euros és el guardó econòmic del premi de novel·la juvenil atorgat en aquesta edició a Laura Casanovas.
2.000
euros és el guardó econòmic del premi Joan Teixidor de poesia, concedit aquest any a Emília Rovira.
10.000
euros és el guardó econòmic del Marian Vayreda de prosa narrativa, que s'endú enguany Víctor García Tur.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia