Economia

Can Bofí Vell de Badalona, seu del projecte Àngels d'inserció laboral i social

La masia del segle XV, rehabilitada per una escola taller, serveix ara per formar operaris

L'Ajuntament ha cedit l'equipament a la Fundació Roca i Pi

El projecte Àngels d'inserció laboral amb finalitat social compleix cinc anys al setembre i ho farà des de la nova seu que els ha cedit l'Ajuntament de Badalona. Es tracta de la masia Can Bofí Vell, una construcció del segle XV rehabilitada el 2004 per una escola taller i tancada des d'aquell moment.

La Fundació Roca i Pi, impulsora del projecte Àngels, va crear fa un any l'empresa social Àngels Inserció per poder aprofundir en la tasca d'inserció laboral de persones en l'àmbit de les reformes, les millores en els habitatges i les instal·lacions. Originàriament, aquest personal s'ocupava només de fer millores en habitatges de persones grans en situació de dependència i de manca de recursos o a famílies en risc d'exclusió social derivades pels serveis socials. Ara Àngels vol buscar altres clients que els permetin fer nous contractes laborals. També vol treballar en l'especialització dels operaris en reformes de la llar per fer adaptacions per a persones grans i amb mobilitat reduïda per aconseguir una millor ocupabilitat del personal temporal.

L'empresa té ara cinc persones en plantilla més quatre operaris procedents de programes d'inserció laboral. A aquests s'hi sumen les persones que arriben dels plans d'ocupació de l'Institut Municipal de Promoció de l'Ocupació de Badalona, a més d'alumnes en pràctiques de centres de secundària de la ciutat. Amb aquesta dotació, durant els primers mesos de l'any han fet un total de 110 intervencions en llars de Badalona, una xifra superior a la de l'any passat i que va en augment. El coordinador del Projecte Àngels, Jordi Garcia, explica que les sol·licituds d'intervencions procedents dels serveis socials continuen creixent. “Cada cop el projecte és més conegut”, justifica, i explica que en prop de cinc anys han sumat un total de 700 intervencions.

Aquest mateix mes, l'Àngels s'ha estès a Sant Adrià de Besòs, on ja han fet els primers treballs en habitatges del barri de la Mina. L'objectiu és arribar també a Santa Coloma de Gramenet, Montgat i Tiana gràcies a una aportació de 64.000 euros feta pel Fòrum de Municipis del Barcelonès Nord en el moment de la seva dissolució, el juliol passat.

LA XIFRA

700
intervencions
en domicilis particulars ha fet el projecte Àngels des que es va posar en marxa el setembre del 2010.

El centre d'empreses fallit

La masia de Can Bofí Vell s'havia de convertir en un centre d'excel·lència empresarial per a emprenedors que començaven el seu negoci en l'àmbit de la sanitat i les energies renovables. El projecte va rebre una subvenció de prop de 200.000 euros, procedents de fons europeus i de la Diputació de Barcelona, que s'havia de completar amb una aportació municipal de 64.000 euros més per tirar endavant. Finalment, la idea no es va arribar a materialitzar i ara fa un any l'Ajuntament va fer oficial la renúncia a la subvenció. La masia té una qualificació urbanística d'equipament sanitari que ara l'Ajuntament haurà de modificar a social perquè el projecte Àngels hi pugui fer arrels. Per això, la cessió feta a la Fundació Roca i Pi és, de moment, per un any a precari fins que no se'n modifiqui la qualificació. Els responsables del projecte tenen plans per engegar-ne altres branques en aquest espai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia