Societat

Concentració massiva contra el CIE de la Zona Franca

L'alcaldessa de Barcelona assisteix a la protesta i ofereix el suport de l'Ajuntament als familiars dels interns

Els organitzadors demanen al Parlament que faci pressió perquè es tanqui el centre

La d'ahir va ser la concentració més nombrosa de tot el seguit de protestes dels últims mesos per demanar el tancament del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca, a Barcelona i, també, en la que es van veure més polítics. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hi va acudir amb bona part del seu equip, molts d'ells procedents de l'activisme que fa anys que lluita contra els CIE, va reclamar els mateixos drets per a tots els ciutadans i va subratllar que “no pot ser que una falta administrativa comporti la vulneració dels drets fonamentals d'una persona”.

Els concentrats, més d'un miler, van acordar reclamar al Parlament de Catalunya una resolució que reivindiqui el tancament del CIE. Hi van assistir precisament alguns diputats com Oriol Amorós (ERC), David Companyon (ICV-EUiA) i Isabel Vallet (CUP). La protesta forma part d'una campanya que fa temps que dura amb el lema No tanquem els ulls, tanquem els CIE i denuncia “polítiques racistes” que suposen que a una persona que estigui en una situació administrativa irregular se la tanqui en aquest centre, com si fos una presó. Hi ha hagut denúncies per falta d'atenció mèdica i també per les condicions en què han de viure els interns. La qüestió és que aquestes instal·lacions s'acaben convertint en uns llimbs on hi ha persones que no han comès cap delicte i ni tan sols en podran ser expulsades quan compleixin el temps de retenció.

Colau es va comprometre a treballar per millorar el transport per arribar al CIE i a donar suport social i jurídic a les persones tancades. “Mentre no tanqui, l'Ajuntament farà tot el possible per ajudar aquestes famílies”, va declarar en una actuació emmarcada en “la defensa dels drets humans”. “La desaparició dels CIE ha de deixar de ser una utopia”, va concloure Andrés García Berrio, un dels promotors de l'acte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia