Arenys de Mar crea una plataforma per fer també una consulta sobre la independència però cap a l'abril

La trobada va reunir unes setanta persones, que ja es van organitzar en comissions

El promotor de la consulta independentista d'Arenys de Munt, Josep Manel Jiménez, explicava ahir que es parla de fins a tres convocatòries per fer referèndums com el que ells van portar a terme el 13 de setembre passat. La plataforma Decidim.cat s'ha de tornar a reunir aquest dissabte per concretar més dates perquè es puguin afegir i aplegar el màxim de municipis disposats a fer consultes, més enllà de la primera data anunciada del 13 de desembre.

Així, els veïns d'Arenys de Mar van decidir dimecres en una assemblea tirar endavant la consulta a través d'una plataforma ciutadana a la qual ja es van adherir 71 persones a títol personal. De fet, a Arenys de Mar existeix, tot i que no està operativa, l'entitat que va promoure la iniciativa, el Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació, i entre el públic hi havia un dels seus membres, Carles Mitjà. D'altres arenyencs veterans, com ara Pep Quintana, donaven suport als impulsors de la iniciativa, que compta a mobilitzar més de dos-cents voluntaris per poder organitzar la consulta, a més dels voluntaris que hi participaran com a observadors. Segons va explicar una de les coordinadores, Roser Maresme, els voluntaris ja s'han posat a treballar en comissions per poder disposar de la infraestructura i la logística necessàries. Per un municipi que s'acosta als quinze mil habitants, ja caldran quinze taules per anar a fer les votacions.

També s'ha creat una subcomissió que farà d'interlocutora amb l'Ajuntament. En aquest sentit, caldrà esperar a finals d'octubre, en què es presentarà al ple una moció presentada per ERC, per saber si es dóna suport a aquesta iniciativa popular.

Més mocions de suport

Les mostres de suport i les adhesions a la consulta popular sobre la independència que es va celebrar a Arenys de Munt continuen. En el seu últim ple, Sant Pol de Mar va aprovar, no un, sinó dos documents, presentats per CiU i ERC. La proposta convergent feia un especial incís en «l'intervencionisme ranci del delegat del govern, Joan Rangel», i la moció republicana recollia l'esperit de la plataforma Decidim.cat. D'altra banda, la sessió plenària celebrada dimecres passat a Tordera també va posar sobre la taula i va aprovar –amb els vots en contra del PSC– una moció consensuada entre CiU, ERC i els independents del MAT de suport a les consultes populars. L'alcalde, el convergent Joan Carles Garcia, va demanar respecte per la llibertat d'expressió dels ciutadans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.