Infraestructures

Sant Pol reclama a Adif més seguretat a la via del tren

Els veïns de la zona de Can Villar accedeixen sovint a la platja tallant les brides que subjecten les tanques protectores

L'Ajuntament alerta que el perill d'atropellament es multiplica a l'estiu

La situació es repeteix habitualment. Un o més usuaris de la platja de la zona del passeig de Can Villar i del parc del Litoral s'apropen a la tanca que separa la via del tren, tallen les brides de plàstic que subjecten un tram de la tanca i hi accedeixen directament. A menys de dos-cents metres hi ha el pas de la riera que permet anar a la platja per sota del pont del tren per un pas habilitat i sense risc. L'arribada de l'estiu ha fet disparar aquesta pràctica en l'únic tram del municipi de Sant Pol on hi ha tanques de seguretat que separen el poble de les vies del tren i el consistori ja ha donat el toc d'atenció als responsables d'infraestructures Adif perquè s'hi actuï. “S'ha d'idear un sistema que eviti l'accés de les persones, perquè tindrem un disgust un dia d'aquest”, diu l'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido (CiU), que explica que té pendent una reunió amb els responsables ferroviaris per trobar una solució. “Tenim previst informar els veïns de la zona que evitin travessar les vies, però ens cal una resposta més efectiva d'Adif, que és a qui correspon garantir les mesures de seguretat del tren”, assenyala l'alcaldessa, que recorda que fins ara les tasques de manteniment i neteja de la zona les hem assumides ells “sense demanar res a canvi”. L'alcaldessa es queixa que la brigada municipal es veu obligada a canviar les brides de les tanques de forma habitual.

Espai remodelat

El passeig de Can Villar ha estat objecte d'una remodelació i neteja i ara s'hi ha d'habilitar una àrea de pícnic i esbarjo orientada als col·lectius de minusvàlids, i s'hi preveu fer també un espai d'horts urbans, del qual s'en cuidaran els estudiants de l'institut. Aquest espai s'ha de posar en marxa el mes de setembre. “Volem completar l'oferta d'oci del parc Litoral, que ara està molt orientada als infants més petits i que volem que també doni resposta a la demanda d'infants més grans i de joves”, diu.

LA FRASE

S'ha d'idear un sistema que eviti l'accés a les vies, perquè un dia tindrem un disgust
Montserrat Garrido (CiU)
Alcaldessa de Sant Pol de Mar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia