Societat

El TC suspèn la llei catalana que grava les emissions contaminants

També deixa sense efecte l'impost sobre la producció d'energia elèctrica de caràcter nuclear

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha suspès aquest dimecres la llei catalana que grava les emissions contaminants dels vols comercials i la indústria i la producció d'energia elèctrica de caràcter nuclear.

El tribunal ha adoptat aquesta decisió en admetre a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat promogut pel Govern contra diversos preceptes de la Llei del Parlament de Catalunya 12/2014, de 10 d'octubre, de l'impost sobre l'emissió d'òxids de nitrogen a l'atmosfera.

Aquesta llei es refereix expressament a la contaminació produïda per l'aviació comercial, de l'impost sobre l'emissió de gasos i partícules a l'atmosfera produïda per la indústria i de l'impost sobre la producció d'energia elèctrica de caràcter nuclear.

L'admissió a tràmit no suposa cap pronunciament sobre el fons del recurs, que es resoldrà pròximament.

El Constitucional ha acordat la suspensió automàtica de la vigència i aplicació dels preceptes catalans impugnats perquè així ho ha sol·licitat en el seu recurs el Govern espanyol en aplicació de l'article 161.2 de la Constitució.

L'esmentat precepte estableix que la impugnació del Govern espanyol davant el TC produirà la suspensió de la disposició o resolució recorreguda, que el tribunal haurà de ratificar o aixecar en un termini no superior a cinc mesos.

El Constitucional ha traslladat la demanda al Congrés dels Diputats i al Senat, així com el Govern i al Parlament de Catalunya, perquè en el termini de 15 dies puguin personar-se en el procediment i formular les al·legacions que estimin convenients.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia