Societat

Tanca una discoteca històrica de la demarcació de Lleida

A la Big Ben s'atura la festa

El macrocomplex de discoteca, bar i restaurant del Pla d'Urgell ha posat a la venda els mobles com a pas previ al tancament

Dia límit que la financera ha posat per recuperar el control de l'equipament

El complex de discoteca, bar i restaurant de Golmés Big Ben ha posat a la venda els mobles i equipaments de l'interior com a pas previ al seu tancament. Big Ben és des de fa mesos propietat d'una entitat bancària, malgrat que encara continua gestionada per l'antiga empresa propietària. Aquesta empresa estaria buscant encara inversors per mantenir el negoci, tot i que sense èxit, de manera que tot indica que el macrocomplex haurà de tancar portes la setmana que ve.

L'establiment hauria comunicat ja a la plantilla que, si no troba inversors en els pròxims dies, haurà de tancar. De moment, el bar i el restaurant estan tancats “per vacances”, segons els cartells que apareixen penjats a les portes de l'edifici. Big Ben ha estat víctima, com molts altres complexos de lleure nocturn, del declivi de les discoteques. Wonder o Imperia s'han vist en una situació similar fa temps. En aquest cas, els gestors de l'equipament estan organitzant encara una festa per avui dissabte, batejada Midnight Water Colour, que se celebrarà a l'exterior del complex.

L'empresa Foncomi ha tingut diverses propostes de compra en els darrers mesos sense èxit, motiu pel qual les entitats financeres l'obliguen a tancar. Aquesta empresa, que gestiona el complex Big-Ben, crema els darrers cartutxos per trobar un inversor que permeti la seva continuïtat, en cas contrari, l'entitat financera propietària de l'equipament obliga a entregar-lo en els pròxims dies. L'empresa ha rebut en els darrers mesos ofertes d'un grup inversor de Panamà i un altre de Veneçuela, si bé cap de les dues s'ha materialitzat.

Els propietaris del complex no volen tirar la tovallola i esperen poder trobar una solució, abans de dilluns, que presumiblement és la data que l'entitat financera ha posat com a límit per recuperar el control de l'equipament.

La discoteca Big Ben ha celebrat aquest any el seu 39è aniversari, marcant el ritme musical i de lleure del Pla d'Urgell i de la demarcació de Lleida. En els seus inicis va ser un referent a tot l'Estat.

La direcció del complex ha intentat en els últims anys dinamitzar les activitats tant de la discoteca com dels espais de restauració, però tot i així no ha estat possible remuntar el deute contret per l'empresa. La discoteca va tenir en els seus escenaris artistes del panorama internacional, des de Bony M fins a Pet Shop Boys o Sabrina, i, possiblement, tot el panorama del pop estatal dels anys 80 i 90.

Bandes com ara Ilegales van enregistrar un doble àlbum en directe a la sala de Golmés, mentre que el grup La Unión va estrenar en aquesta sala el que seria un tema de culte, Hombre lobo en París. No es pot obviar la repercussió econòmica que la seva popularitat havia tingut a la comarca i a Mollerussa.

Midnight Water Colors
El complex, tot i les dificultats, ha programat la que possiblement sigui la seva darrera festa, que se celebrarà avui dissabte a l'exterior del recinte.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia