WATERPOLO

COPA CATALUNYA

Comença la recol·lecció del Barceloneta

L'Atlètic Barceloneta guanya el quart trofeu consecutiu a costa d'un coratjós CN Mataró

L'amfitrió va trencar l'habitual domini mariner i va mantenir l'equilibri fins al final

La temporada 2009/2010 s'intueix com un nou monòleg de l'Atlètic Barceloneta pel que fa a les competicions de casa. De moment ja té el primer títol al sarró, la copa Catalunya, que va revalidar per quart any consecutiu en superar en la final un coratjós CN Mataró Quadis per 7-8. Un resultat més ajustat del previst i que suposa un excel·lent presagi per a l'amfitrió d'aquest trofeu, que enguany compaginarà la lliga amb la copa LEN europea.

Amb l'inici de la lliga a la cantonada –17 d'octubre–, la copa Catalunya suposa un test de nivell per acabar d'ajustar els equips i veure en acció els reforços de l'estiu. En aquest sentit, Fran Fernández, que s'enfrontava per primer cop als seus excompanys del Barceloneta, va refermar-se amb tres gols –màxim anotador del matx– com una de les principals referències del CN Mataró per a la nova campanya. Ell va marcar els dos primers gols que van permetre a l'equip del Maresme dominar el marcador en el primer quart. El Barceloneta, per contra, no tardaria gaire a agafar el comandament (2-3), però sense exercir el domini que acostuma a imposar als seus rivals. De fet, en arribar al descans el marcador es mantenia equilibrat, després que Romain Blary hagués fet pujar l'empat a 3 gols. Wiwo Gerritse, un altre dels fitxatges del Mataró, va avançar per darrera vegada els amfitrions al començament del tercer quart (4-3). El vigent campió va aprofitar la seva extensa llista de noms propis (Xavi Vallés, Xavi Garcia, David Martín, Marc Minguell...) per reaccionar i obrir un forat de dos gols un parell de vegades (4-6 i 5-7), però no va assolir la continuïtat necessària per resoldre el matx. De fet, ja en l'últim quart, els mataronins van tornar a igualar el marcador (7-7) quan tot just faltava un minut i mig per esgotar-se el temps. Seria Felipe Perrone l'encarregat d'exhibir els galons del campió establint el 7-8 en una acció ràpida. Tot i això, l'amfitrió encara tindria temps per provar els reflexos del porter Dani López amb un parell de llançaments en els darrers segons.