cultura

Una novel·la reviu un hipotètic cas històric

L'escriptor Joan Andrés Sorribes es capbussa en el passat d'una investigació ben actual

L'editorial Bromera ha publicat no fa molt encara en la col·lecció “l'Eclèctica”, una narració que arranca amb la descoberta de l'única prova d0un crim amagat durant més de set segles a l'ermita de Santa Llúcia de Morella, que segons la novel·la, està sent restaurada.

Aquest descobriment, traurà a la llum una conspiració silenciada al llarg de la història amb conseqüències que arriben als nostres dies. Un relat que pot atrapar als lectors joves però també als més adults.

El protagonista principal és un jove restaurador, Pau Abril, que afronta com a tècnic de patrimoni d ela Generalitat Valenciana, la restauració de l'ermita de Santa Llúcia de Morella. La descoberta del cadàver del frare assassinat segles arrere, desencadena un gran interés històric, arqueològic i religiós.

El vell morellà Valerià Fabregat i la historiadora occitana Sophie Delpoux, l'ajudaran a esbrinar uns fets que apunten a una conspiració silenciada al llarg de la història i les conseqüències de la qual, encara perduren i arriben fins als nostres dies.

L'autor, fa l'advertiment només obrir les primeres pàgines d'aquesta novel·la tot i afirmant que la divulgació de les coses que s'hi narren, garanteixen la seua seguretat perquè, “trencat el silenci, quedaria extingit el secret i també la necessitat de callar-me, a mi o a tu, per mantenir-lo”.

Pedres marcades” es desenvolupa en 29 capítols que procuren endinsar els lectors i lectores en un món força interessant, que salta entre el segle XIII i el XXI per tal de donar llum als fets que s'hi narren i que resten signat a Vistabella del Maestrat durant l'hivern de 2012.

Joan Andrés Sorribes

A.Bermell

És nascut a Castelló de la Plana. És mestre, llicenciat en Història i ensenyant. Ha conreat la narrativa amb la trilogia etnohistòrica formada per “La forja de l'Essera”, “Noverint Universi” i “La creu de Cabrera” i amb la novel·la “Parlaràs de mi”.

També ha publicat els reculls de narracions breus “L'altra mirada” i “Set narracions curtes per a una setmana llarga” que va ser Premi Vila d'Almassora. Unes narracions plenes d'ironia i imaginació.

Amb el llibre “La contalla de l'avenc” va participar en l'edició de 2014 de la campanya “Llegir en valencià” de la Fundació Bromera per la Foment de la Lectura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia