Política

La CUP vol detalls dels màsters de la Diputació

Insta Josep Maria Corominas a aclarir per què el Dipsalut va pagar formació externa a quatre empleats

El grup de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de la Diputació de Girona vol saber detalls dels màsters pagats pel Dipsalut, un òrgan que depèn de la institució, a quatre empleats. En una nota de premsa, la CUP insta el president del Dipsalut, Josep Maria Corominas, a explicar els motius del pagament de les matrícules a quatre treballadors.

En la junta de portaveus de demà, la CUP demanarà que en el ple de la Diputació de la setmana que ve hi hagi un punt de l'ordre del dia sobre els màsters en direcció pública per Esade que s'haurien pagat a Marc Alabert (antic gerent), Natàlia Alcaide (personal eventual), Jordi Brunet (gerent en funcions) i Àfrica Masó (personal eventual). Alabert i Alcaide ja no treballen a la Diputació. El president de la corporació, Pere Vila (CDC), ha obert un expedient informatiu per aclarir els fets.

El portaveu de la CUP a la Diputació, Lluc Salellas, assenyala que Josep Maria Corominas “ha d'explicar per què el Dipsalut va pagar màsters a càrrecs de confiança que no tenien una relació directa amb aquest òrgan”. Salellas recorda que una auditoria interna va revelar que el 2013 el Dipsalut va pagar 19.600 euros per dues matrícules en màster en direcció pública [per a empleats].

“Bastant opaca”

La CUP recorda que és partidària d'eliminar les diputacions i apostar per les vegueries “en el marc de la transició cap a un estat independent”. Salellas, una de les cares noves a la Diputació, assenyala que la institució és “bastant opaca” i hi detecta “poca voluntat política” d'explicar a la ciutadania la presa de les decisions.

La CUP ja va informar en el ple d'investidura que denunciaria el que considera tractes de favor i pràctiques irregulars a la institució “amb la intenció de garantir al màxim la transparència i el funcionament democràtic de la institució”.

El president de Dipsalut prefereix no fer declaracions

El president del Dipsalut, Josep Maria Corominas (CDC), va preferir ahir no fer declaracions sobre els màsters que s'haurien pagat amb diners de la institució. Corominas, que és alhora l'alcalde d'Olot, recorda que hi ha un expedient informatiu obert pel president, Pere Vila, i signat per ell mateix, i que d'aquí a un temps se sabrà tot.

S'ha de recordar que el sindicat Central Sindical Independent de Funcionaris (CSI-F) reclama que els treballadors aportin documentació de la sol·licitud per fer els màsters i es conegui qui va autoritzar-los a completar la formació fora de la institució per la qual treballen (o havien treballat). El CSI-F també demana que els empleats retornin els diners pagats pel Dipsalut, que va acceptar pagar la inscripció de Masó el gener del 2015.

Una auditoria del 2013 va revelar que el Dipsalut va pagar 19.600 euros per dues matrícules en màster en direcció pública. El Dipsalut havia fixat en un màxim de 600 euros els ajuts per a formació externa no professional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia