cultura

13th Magic Skull publica en vinil blau el disc ‘Brave Coast Wild Recordings'

El grup palafrugellenc de ‘surf-rock' ha gravat 8 temes instrumentals en un disc de 10 polzades

A l'octubre faran una gira amb els suecs The Barbwires

El grup palafrugellenc 13th Magic Skull confirma el seu estatus com un dels grans valors del surf-rock a l'àrea mediterrània, amb la publicació del seu segon disc, un preciós vinil blau de deu polzades i 33 RPM titulat Brave Coast Wild Recordings, autoeditat amb el seu propi segell, Burladero Records. El grup empordanès presentarà els 8 temes instrumentals del disc –7 composicions pròpies i una versió de Mala mujer, de Los Sencillos– en una minigira estatal amb el grup suec The Barbwires, que celebra 20 anys de dedicació a la música surf, en tres concerts: el 22 d'octubre al A Wamba Buluba Club, de Barcelona; el 23 al Fun House de Madrid, i el 24 d'octubre al club TZVR de Sant Feliu de Guíxols.

The Barbwires ja van actuar l'any passat al Festi Surf Costa Brava de Platja d'Aro, on els membres de 13th Magic Skull van contactar amb el seu líder, Mike Barbwire, que va assistir a les sessions de gravació de Brave Coast Wild Recordings a La Calera Studios. De fet, els estudis en qüestió són, en realitat, el local d'assaig de 13th Magic Skull, “al soterrani d'una barraca al mig d'un camp”, amb els controls tècnics instal·lats en una caravana a l'exterior, des d'on Lluís Ferrer –tècnic de directe del grup en més d'un concert– va enregistrar unes sessions en què Adrià Castells (baix), Quim Garcia (guitarra), Lluís Català (bateria) i Jordi Anticó (guitarra) van tocar tots a la vegada i en rigorós directe. El resultat són cançons com ara Shui Ting Er, Carved Heads, Sharana, Insensibles, Eta Carinae, Oceana i Lubaantun Secret, títols que fan referència a la mitologia precolombina, a constel·lacions i altres “coses estrambòtiques”. “El disc segueix la mateixa línia que el primer, Sungazing in Rapa Nui (2014), però mentre aquell era més rocker i hi havia més distorsió, a Brave Coast... el so és més cru i s'apropa més a l'essència surf del nostre directe, en bona part gràcies a les mescles que n'ha fet Johan Gustafsson”. Aquest músic suec és baixista de Randy i també ha tocat amb The Hives en algunes gires. La connexió sueca del grup continua, ja que aviat sortirà un single en vinil amb dues cançons signat per Mike Barbwire & 13th Magic Skull. Brave Coast Wild Recordings està disponible en una edició limitada en vinil i també a les plataformes digitals com ara Bandcamp .

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia