La comissió del Correllengua, molesta amb l'equip de govern de Vilanova per les «traves» al concert

La comissió organitzadora del Correllengua a Vilanova i la Geltrú ha mostrat aquesta setmana el seu malestar amb el govern municipal pel concert de cloenda que finalment no es va fer dissabte passat, juntament amb la resta d'activitats reivindicatives de la llengua i la cultura catalanes. Segons el col·lectiu, format per l'associació de veïns de Sant Joan, Can Pistraus, Desperta!, Endimari i Falcons de Vilanova, l'Ajuntament estava al cas de la programació d'actes del Correllengua, que incloïen tallers infantils, la lectura d'un manifest i un concert a la plaça de la Vila. Però vuit dies abans de la celebració de la jornada reivindicativa, uns tècnics municipal van comunicar a l'organització «que, des de la regidoria de Via Pública, s'havia denegat el permís per a la celebració del concert previst per a les onze de la nit». Posteriorment, se'ls van donar com a alternatives per celebrar el concert el solar del parc de Ribes Roges i els terrenys on habitualment s'instal·la l'envelat municipal.

En aquest sentit, «la comissió va considerar absolutament inacceptables aquestes alternatives i, en conseqüència, va decidir suspendre el concert, tot i que la infraestructura estava preparada i els grups, contractats». En un comunicat, els organitzadors del Correllengua han manifestat «el més absolut rebuig a la decisió de l'equip de govern»: «Volem pensar que aquesta prohibició no té res a veure amb el caràcter marcadament reivindicatiu dels grups que hi havien d'actuar». I hi afegeixen que «no es pot prohibir a la plaça de la Vila un acte que amb molts esforços començava a ser tradicional i, en canvi, mantenir-ne d'altres al llarg de tot l'any, fins i tot tancant l'accés a la plaça, si convé», en referència a alguns dels concerts del FIMPT 2009.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.