Infraestructures

Compte enrere per als nous trens de la línia Lleida-la Pobla de Segur

El govern vol estrenar els trens per Setmana Santa

El primer comboi podria estar disponible a final d'any i començaria a fer les primeres proves

Els dos nous trens de la línia de Lleida a la Pobla de Segur podrien estrenar-se la Setmana Santa del 2016, segons va avançar ahir el diari Segre. Responsables de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) han visitat, aquesta setmana, la fàbrica suïssa Stadler, a la qual es van encarregar per 9,5 milions d'euros i un període de dos anys de fabricació.

L'encàrrec es va fer a causa de l'alt cost que, en opinió de la Generalitat, suposa la gestió de la línia que fa la companyia Renfe, l'única que disposa de combois d'amplada ibèrica, necessaris per a la línia.

Amb la compra de dos combois fabricats expressament per a aquesta línia, FGC vol tenir la possibilitat de gestionar directament aquest servei, o bé obrir-ne la gestió a algun operador cedint-li els combois.

El govern català va reduir les freqüències de la línia de manera dràstica el 2013, quan la va deixar només amb un servei d'anada i tornada per a tot el recorregut, i quatre entre Lleida i Balaguer. Abans n'hi havia tres per a tot el recorregut i vuit fins a Balaguer. Es volia estalviar amb aquesta reducció un milió d'euros anuals, quantitat similar a la que es va invertir el 2014 en millores de manteniment.

Els dos nous trens permetran augmentar les freqüències, i tindran una capacitat de 104 places cadascun.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia