Montserrat Llonch

Va néixer a Girona el 1927, a la casa del número 11 del carrer de Sant Francesc (avui Santa Clara). Es va formar com a artista el taller Joan Orihuel, a les Peixateries Velles, damunt del cafè de Can Norat, on va coincidir amb artistes com ara Emília Xargay, Joaquima Casas, Enric Marquès i Carme Pons. Llonch va rebre una sòlida formació en dibuix, el tractament del color i la composició i es va convertir en una de les pintores i dibuixants més sòlides de la plàstica gironina de postguerra.

Va viure bona part de la seva vida al carrer de Minali, a la cantonada amb les Ferreries Velles, on el seu pare tenia un forn de pa. Dedicada inicialment a la figura i el retrat va evolucionar cap a un realisme màgic i la recreació d'un món poètic propi. Va convertir l'antic obrador familiar en una galeria d'art amb sala d'exposicions, espais alternatius per a pintors joves i punt de venda d'obres artístiques, joiells i ceràmica. Va exposar sovint a Catalunya i el País Valencià.

Montserrat Llonch Gimbernat
Època:
Girona, 1927 - 2000
Activitat:
Pintora.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.