3a DIVISIÓ

L'HOSPITALET

La pressió dels davanters, una de les claus del bon inici de curs de l'Hospitalet

Craviotto acumula ja 720 minuts sense encaixar cap gol

Jordi Vinyals
ENTRENADOR DE L'HOSPITALET
«El més important és que, tret dels dos primers partits, gairebé no rebem ocasions de gol en contra»
«D'una banda, s'ha de destacar la feina excel·lent de Mikel Touzón, el tècnic de porters, que està treballant molt bé amb Craviotto i Plancheria. De l'altra, crec que s'ha de destacar l'adaptació de tot l'equip al sistema de joc. Nosaltres volem tenir sempre la pilota, i quan la perdem pressionem molt amunt, començant pels davanters, i així el perill està més lluny»

Tot i que en la classificació l'Hospi ha encaixat tres gols i, de retruc, una derrota, el cert és que al terreny de joc els de Vinyals continuen imbatuts, ja que aquests números negatius provenen del cas Peralta, un assumpte resolt als despatxos. Part de l'èxit d'aquest registre és mèrit del porter, Carlos Craviotto, que amb les seves intervencions acumula ja 720 minuts sense rebre cap gol. Tot i així, per molt bo que sigui un porter, calen més elements per aconseguir acumular tants partits sense encaixar gols. I aquí és on sorgeix el sistema de joc imposat per Jordi Vinyals i la bona actuació dels seus jugadors a l'hora d'interpretar-lo.

D'una banda, Vinyals vol dominar la pilota, possessions llargues fins a trobar l'espai idoni per generar perill. De l'altra, quan es perd la pilota, la idea és pressionar al màxim per recuperar-la al més aviat possible. Aquí és on sorgeix la important tasca dels davanters, ja que una recuperació a camp contrari, a part d'allunyar el perill de la pròpia porteria, permet generar ocasions de gol amb més facilitat. És curiós que, els dos primers defenses de l'Hospi, Eloi Fontanella i Jordi Martínez, siguin també els seus màxims golejadors, amb sis i quatre gols, respectivament. Aquest sistema de joc no és gens fàcil de dur a terme, ja que necessita una feina constant dels onze jugadors, començant pels davanters, que han de pressionar molt i bé, però que necessiten l'ajuda de la segona i la tercera línea de pressió. L'èxit d'aquest sistema de joc, més que en el nombre de gols encaixats, es veu en les arribades del rival, que solen ser escasses en una bona aplicació, i a l'Hospi, en aquest inici de curs, li xuten molt poc.

El líder més sòlid de tota la tercera divisió

Els extraordinaris números a nivell defensiu que està signant l'Hospi en aquest inici de campionat augmenten el seu valor si se'ls compara amb els dels altres grups de tercera. Amb vuit jornades disputades, encara queden 27 equips, dels 362 que hi ha en total, amb el caseller de derrotes a zero. Un d'aquests és l'Hospi, que, això sí, és l'únic que encara no ha rebut cap gol en contra. Només s'acosten a aquest registre el Valladolid B i l'Oyonesa, que han encaixat un gol, i el Motril i el Villaralbo, que n'han rebut dos. A l'altra banda, trobem el Ciudad Vícar, d'Almeria, que tot i continuar imbatut, encadena cinc empats i ha rebut ja nou gols en contra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.