cultura

Shakespeare de nou

El Teatre Lliure i la sala Atrium recuperen per les vacances de Nadal els seus dos Shakespeare de la temporada passada, ‘El rei Lear' i ‘Hamlet', respectivament

Fins a dotze reposicions es compten en la cartellera de Barcelona per Nadal

Núria Espert torna a ser el rei Lear. El públic va aclamar la producció del Teatre Lliure, dirigida per Lluís Pasqual, amb unes ocupacions de rècord a la sala Fabià Puigserver la temporada passada. Ara El rei Lear és un dels Shakespeare que torna, a més, en el període més calent de la cartellera de Barcelona: les dates de Nadal. L'obra, que també rebria fins a quatre premis Butaca fa unes setmanes, seguirà en cartell fins al 31 de gener.

També repeteix el Hamlet de la sala Atrium. Es tracta d'una peça humil amb un plantejament escènic que també juga a situar el públic davant per davant: l'acció succeeix al mig en uns elements que amaguen i destapen per moments l'aigua podrida d'Elsinor, a Dinamarca. Aquest Hamlet, que va tenir una ocupació del 81% (en un aforament de 56 localitats per sessió) farà una provatura: la representarà en català (fins al 3 de gener) i en castellà (del 7 al 22), una opció que no van voler desaprofitar després que triomfessin l'estiu passat rebent una menció especial en l'off del festival de teatre clàssic d'Almagro.

El tercer Shakespeare del Nadal és el del Maldà: Shaking Shakespeare pretén fer un viatge musical per les diferents versions amb què s'ha adornat el vers i la trama de Shakespeare. Un privilegi que estarà massa pocs dies a la sala. Unes setmanes més tard, repetirà un altre Shakespeare. L'experiment de Roger Bernat que va estrena r a Temporada Alta en què se situa Hamlet en un judici amb jutge, fiscal i advocat defensor de carrera. Una aventura que trenca tota vinculació poètica amb Shakespeare i manté, això sí, el personatge i les seves contradiccions convertint-lo en un parricida, a ulls de la justícia.

Les reposicions

La cartellera de Barcelona està farcida de reposicions. Per exemple, la Trilogia Mozart de Dei Furbi torna a La Seca. Al Lliure de Gràcia també repeteix Rhum. Al Maldà, recuperen El llarg dinar de Nadal de La Ruta 40 (Butaca a l'espectacle de petit format). Pel que fa a musicals, s'acomiada Mar i cel al Victòria i es repesca un històric Mamma mia!, ara al Tívoli. Al TNC, fins diumenge, hi ha l'obra de circ Capas i el Poliorama manté el Bits, el darrer espectacle de creació de Tricicle, que també s'acomiada de Barcelona, en breu. El Somriures i llàgrimes que es va poder veure al TGB, ara serà, breument, al Poliorama amb Viu el Teatre! Dues comèdies àcides més de retorn: al Romea, Els veïns de dalt i al Club Capitol, Animals de companyia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia