Serveis

Anar en metro a l'aeroport costarà 4,5 euros

El viatge també es podrà fer, sense sobrecost, amb els abonaments

Viatjar en metro a l'aeroport quan al març s'estreni el tram sud de l'L-9 costarà 4,5 euros. El bitllet, doncs, portarà un recàrrec de 2,35 euros respecte a un bitllet senzill, del qual només estaran exclosos els treballadors de l'aeroport. El sobrecost no s'aplicarà als usuaris habituals del transport públic que facin servir abonaments o tinguin títols socials. És a dir, si es té una T-50/30, una T-Mes, una T-Jove, una T-Trimestre, una Targeta Rosa o una T-4, es podrà fer servir per anar a l'aeroport sense pagar més. El recàrrec se circumscriu a turistes i a la resta d'usuaris esporàdics de la xarxa integrada de transport públic, mentre que no es penalitza l'usuari habitual.

La mesura, que s'emmarca en l'aposta per la fidelització, la va aprovar ahir el consell d'administració de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que també va donar llum verd a les noves tarifes del 2016. Com ja es va anunciar, hi haurà rebaixes en els abonaments de dues a sis zones i una congelació de la resta de títols, a més de l'ampliació de l'abast de la T-12, que ara permetrà viatjar gratis als nens de fins a 14 anys.

La contenció tarifària es més assumible amb l'augment sostingut d'usuaris que s'ha registrat a la xarxa des del 2013. L'ATM preveu acabar l'any amb 936,5 milions de viatges, el que suposaria batre en més d'un milió el rècord històric del 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia