L'Hospitalet requalificarà una rambla asfaltada com a zona verda

El tram central de la rambla de la Marina entre l'avinguda del Carrilet i la travessia Industrial, a l'Hospitalet, tindrà la qualificació de zona verda si tira endavant la modificació del pla general metropolità (PGM) proposada pel govern local –PSC i ICV-EUiA–. CiU s'hi ha mostrat totalment en contra perquè considera «una presa de pèl» que una zona pavimentada es vulgui fer passar per zona verda i ha presentat al·legacions a l'aprovació inicial que es va fer en el ple del juliol.

La regidora d'Urbanisme, Ana María Prados, va explicar ahir que la requalificació té l'origen en el projecte urbanístic de Can Rigal, on s'ha aprovat la construcció d'un miler de pisos i una zona verda de sis hectàrees. En un dels extrems de Can Rigal hi ha el camp de futbol de Pubilla Cases i la pista d'atletisme. El camp de futbol es traslladarà, segons Prados, 50 metres. I la pista, a una pastilla d'equipaments esportius de Bellvitge on es concentren camps de futbol, beisbol, rugbi i un poliesportiu. Això representarà, a Bellvitge, la pèrdua de 10.602 m² de zona verda.

Segons Prados, «és coherent que tota aquesta zona sigui una gran zona esportiva», i l'espai verd que es perd es compensarà, segons l'equip de govern, requalificant el tram de la rambla de la Marina i passant-la de vial a zona verda. «Tant és que estigui pavimentada, ja que la zona verda no està vinculada a aquest fet sinó a l'ús que se li dóna», diu Prados, que en el cas de la rambla és per al gaudi ciutadà. De fet, el PGM posa les rambles al mateix nivell dels jardins urbans. Prados argumenta, a més, que la rambla Just Oliveres és també zona verda i que amb aquesta qualificació es posa fi a la possibilitat que passin vehicles pel centre de la rambla Marina. Els convergents Meritxell Borràs i Ramon Pallarés consideren que, «si totes les voreres es poden qualificar de zona verda, perdrem tots els parcs».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.