Societat

Moda

Diversos establiments de Reus venen productes reciclats

El ‘vintage' és tendència

La crisi i els canvis en el sector han potenciat la moda basada en el reciclatge de peces de roba

L'estil ‘vintage' també s'estén a la decoració i la bijuteria

Els darrers anys,les botigues anomenades ‘vintage' han proliferat a la ciutat de Reus

Moda, estratègia davant la crisi econòmica o resposta davant el galopant consum? Els darrers anys, les botigues anomenades vintage han proliferat a la ciutat de Reus amb una oferta de productes singulars que potencien una estètica diferent i uns preus generalment força ajustats. Majoritàriament, els nous negocis són de l'àmbit de la moda, tot i que la seva oferta també s'estén a les peces de decoració, a la bijuteria i als complements.

El febrer de l'any passat, la botiga Sant Llorenç 20age va ser
un dels darrers establiments d'aquestes característiques que va obrir a Reus. Situat en un antic magatzem de fruita seca, Cal Planas, l'ambient de l'espai trasllada el client a una època pretèrita amb les seves columnes de ferro colat i un antic safareig avui pintat d'un color llampant. El responsable del local, Robert Llurba, comenta que, des que van aixecar la persiana, s'han donat a conèixer en un carrer que, tot i ser cèntric, és “una mica desconegut” pel comprador habitual, atès que la geografia comercial està més enfocada a un altre eix urbanístic.

A la seva botiga es pot trobar, bàsicament, roba de segona mà, tot i que alguna peça és també nova i, puntualment, també s'hi troben articles de decoració. Respecte als proveïdors de la botiga, Llurba explica que són els mateixos consumidors els qui aporten el gènere i, a canvi, reben un val per comprar a l'establiment.

El responsable del comerç comenta també que l'objectiu del negoci és “trencar el ritme de consum que portem” a través del reciclatge de la roba. Així mateix, també és conscient que la seva botiga permet comprar a un preu assequible a persones afectades per la crisi. En aquest sentit, destaca que els preus són molt competitius: texans entre 4 i 6 euros, caçadores entre 10 i 20 euros i bruses entre 4 i 6 euros.

A punt de celebrar el primer aniversari del local, Llurba valora que “en una ciutat tan comercial com Reus, costa canviar el xip” dels clients a l'hora d'entrar en un establiment d'aquesta mena, però mostra confiança en el futur.

Roba a pes al carrer de l'Hospital

Amb uns mesos més d'experiència en el sector, la botiga Flamingo's de Reus, del carrer de l'Hospital, segueix una filosofia ben diferent. La seva franquiciada, Coia Domènech, compra la roba per quilos directament provinent dels EUA. El passat mes de desembre, va celebrar el primer aniversari a la capital del Baix Camp i, en l'actualitat, està ultimant els detalls d'una nova obertura, en aquest cas, a Tarragona, molt a prop del carrer Apodaca.

Tot i l'eixamplament del negoci, Domènech comenta que el passat mes va ser especialment “fluix” després que el desembre del 2014 la botiga funcionés molt bé. Respecte al client tipus de l'establiment, la responsable del local assegura que es divideix en dos grans sectors: el comprador que busca “roba diferent i original” i el que “valora el preu”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia