Medi ambient

La recollida selectiva de Tiana rep un premi estatal

La fundació Fòrum Ambiental distingeix el municipi per la implantació de la tecnologia en el porta a porta

L'alcaldessa anuncia per més endavant bonificacions als veïns que reciclin millor

El reciclatge a Tiana torna a ser el centre d'atenció. Després del reconeixement públic que ha representat protagonitzar la campanya de l'Agència de Residus de Catalunya (ACR), en què el poble apareixia com un dels que més reciclen del país, ara ha arribat el torn d'un guardó d'àmbit estatal. L'alcaldessa de Tiana, Ester Pujol, va rebre ahir a Madrid el premi Ciudad Sostenible en la categoria de residus. Es tracta d'un guardó atorgat per la fundació Forum Ambiental, que té el suport del ministeri de Medio Ambiente i el patrocini d'Ecoembes.

Tiana és al capdavant dels municipis de l'àrea metropolitana en el percentatge de recollida selectiva de deixalles i arriba a separar el 86,36% dels residus. El premi reconeix per una banda l'ús de tecnologia mitjançant xips, que pretén augmentar la traçabilitat del procés de recollida i la qualitat de la fracció orgànica recollida en origen, i, per l'altra, la campanya educativa a la població. L'alcaldessa es mostrava ahir molt satisfeta pel premi rebut i assegurava que es tracta d'un “reconeixement a tots els veïns de Tiana que fan bé la separació dels residus”. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha convocat els veïns dilluns a la tarda a un brindis perquè tothom que ho vulgui pugui fer-se una foto amb el premi i celebrar la distinció.

L'ACR va denegar l'any passat a l'Ajuntament de Tiana una subvenció per valor de 61.709 euros que havien d'anar destinats a continuar el procés d'implantació de tecnologia a la recollida porta a porta. De tota manera, el consistori confirma que ha rebut finançament d'altres administracions i tira endavant el projecte. L'alcaldessa assegura que aquestes inversions milloraran la recollida i serviran perquè d'aquí a un temps es pugui “premiar els veïns que reciclin millor a través de bonificacions en la taxa de recollida d'escombraries”. Pujol explica que d'aquí a dos anys ja tindran totes les dades necessàries per aplicar les bonificacions.

LA FRASE

El premi és un reconeixement a tots els veïns de Tiana que fan bé la separació dels residus
Ester Pujol
Alcaldessa de tiana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia