Necrològiques

Joaquim Gelabertó Rissech

Catedràtic de matemàtiques llagosterenc que va ser professor de l'institut de Calella i del Santiago Sobrequés

Joaquim Gelabertó Rissech, nascut a Llagostera el 1926, va morir ahir a Girona a l'edat de 89 anys. Llicenciat en ciències matemàtiques i ciències químiques, va ser professor d'institut en diferents destins de la Península, entre els quals Calella, on va ser director, i també va ensenyar al Santiago Sobrequés de Girona, on es va jubilar el 1991. Tot i això, va continuar col·laborant en investigació informàtica i compartint coneixements amb els membres del departament d'informàtica i matemàtica aplicada de la UdG, i la seva trajectòria acadèmica va ser reconeguda per la universitat gironina amb un gran homenatge el 2006.

Gelabertó, un home discret, modest i savi, era fill de Llagostera, on ha volgut ser enterrat, tot i que durant molts anys va passar els hiverns a la ciutat de Girona i els estius, a Pineda de Mar, en companyia de la seva dona, María Carmen Orué, i el seu fill Joan Carles.

D'origen humil, va fer de barber de jovenet per ajudar la precària economia familiar. La seva preparació humanística, iniciada amb els mestres de la República i sempre autodidacta (va estudiar el batxillerat tot sol, inclòs el grec), li va permetre seguir estudiant gràcies a les beques, i va arribar a ser el primer de la seva promoció a tot l'Estat en les oposicions de titular de l'institut laboral, i també va treure el número 1 en les oposicions a càtedra, però va refusar anar a Madrid. Va exercir de professor a Laguardia (Àlaba), Vilagarcía de Arousa, Benicarló, Calella –on va estar del 1966 al 1980– i a l'institut Santiago Sobrequés de Girona, on es va jubilar.

Als 65 anys va començar el seu currículum d'investigador, gràcies als seus coneixements matemàtics i als estudis de geometria, en estreta relació amb professors de la UdG.

La cerimònia de comiat de Joaquim Gelabertó se celebrarà avui, dimarts, dia 23, a les 10 del matí, al Tanatori de Llagostera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia