Medi ambient

Portugal s'interessa pel reciclatge que fa Tiana

Tècnics mediambientals de diversos ajuntaments portuguesos han visitat Tiana i altres municipis catalans per interessar-se per diferents sistemes de recollida selectiva de deixalles. Els representants dels municipis de Barrancos, Almodóvar, Castro Verde, Moura, Ourique i Serpa, que pertanyen a la regió de l'Alentejo, han conegut el sistema de recollida selectiva porta a porta implantat a Tiana i el seu ús de la tecnologia mitjançant xips, amb la qual es pretén augmentar la traçabilitat del procés de recollida i la qualitat de la fracció orgànica recollida en origen. El regidor de Medi Ambient, Xavier Doñate i els tècnics municipals, han assessorat la delegació portuguesa durant la seva visita.

El sistema de recollida selectiva que s'aplica a Tiana ha rebut recentment el reconeixement de la fundació Forum Ambiental, que l'ha distingit amb el premi Ciudad Sostenible en la categoria de recollida de residus.

La delegació portuguesa ha visitat també els municipis maresmencs d'Argentona, on els han presentat el sistema de recollida porta a porta amb pagament per generació tant en el cas dels domicilis com en el dels comerços, i Canet de Mar, on han conegut el sistema de pagament per generació comercial de la fracció de resta i dels envasos. També han fet algunes visites a la comarca d'Osona, a viles com ara Seva i Malla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia