La plataforma Castellbisbal Decideix farà una consulta sobre la independència el 13 de desembre

La plataforma Castellbisbal Decideix organitzarà una consulta sobre la independència en aquest municipi el 13 de desembre. De fet, Castellbisbal va ser el primer municipi del Vallès que va aprovar la moció en defensa del dret a decidir i de la consulta popular. En l'últim ple del dia 28 de setembre la proposta sobiranista presentada pel regidor d'ERC, a l'equip de govern, va tenir el vistiplau amb els vots favorables dels grups de l'oposició, Alternativa per Castellbisbal i CiU. Es van abstenir el PSC i Transparència per Castellbisbal (TxC)

El passat 1 d'octubre una trentena de veïns de Castellbisbal van constituir al Casal Cultural i Recreatiu la plataforma per la consulta sobre la independència, Castellbisbal Decideix. Els membres d'aquesta nova entitat són representants d'associacions, partits polítics i particulars. El seu objectiu és organitzar un referèndum sobre la independència com el d'Arenys de Munt.

La plataforma es va presentar públicament divendres passat al Casal Cultural. A l'acte, al qual van assistir unes 120 persones, hi va intervenir Josep Manel Ximenis, president del Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (Mapa), i membre de la comissió organitzadora de la consulta d'Arenys de Munt. Ximenis va explicar els aspectes tècnics de l'organització del referèndum.

Un 50% de participació

Des d'ara fins al proper 13 de desembre s'han de decidir detalls com el lloc on es durà a terme la consulta. Per això, els voluntaris de Castellbisbal Decideix es reuniran cada quinze dies. La plataforma confia a tenir el suport del Mapa en els aspectes tècnics. Des de Castellbisbal Decideix s'assenyala que l'objectiu és arribar a un 50% de participació. «Volem que cadascú tingui l'oportunitat de decidir respecte d'una cosa sobre la qual encara no ho hem pogut fer, però no ens volem definir», van aclarir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.