Política

política

Expulsen de Turquia una diputada de la CUP que anava a una marxa feminista

Turquia va denegar divendres l'entrada al país a la diputada de la CUP Mireia Vehí i a l'activista feminista Maria Juez, que es dirigien al Kurdistan turc per participar amb una delegació internacional en una marxa feminista amb motiu del 8 de març. Totes dues van ser deportades i ahir a la tarda van arribar a Barcelona.

En arribar divendres a les sis de la tarda a l'aeroport d'Istanbul, Vehí i Juez van ser retingudes i amenaçades amb violència quan van demanar fer una trucada per informar de la situació. “No parlaven anglès, només feien que cridar, molt agressius, no enteníem res, no teníem clar què passaria. La veritat és que no feia gaire gràcia”, va explicar ahir Vehí. Van estar incomunicades durant hores i els van requisar ordinadors, mòbils i fins i tot els llibres. “Ens deien que érem gent perillosa”, va afegir la diputada, que sospita que, en realitat, no volien que veiessin “la massacre a la zona kurda”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia