TRIBUNA DESCOBERTA

JAUME PERAL

Només és confusió

La derrota a casa contra els russos del Rubin Kazan era tan imprevisible que és de les que crea un enorme desconcert i una gran confusió als aficionats del Barça. Pep Guardiola ha volgut fugir sempre dels tòpics en les seves compareixences públiques, però n'hi ha algun que penso que és raonable i defensable. Millor que aquesta ensopegada arribi en la primera fase de classificació que no quan ja no tens capacitat de reacció; tot i perdre a casa, el Barça és primer de grup i, de moment, no cal preocupar-se; és veritat que el joc de l'equip no és el de l'any passat, no és un joc ni fluid ni fresc, però és que és molt complicat jugar al mateix nivell de la temporada passada.

Ni Messi, ni Xavi, ni Iniesta passen un moment brillant de joc, però estic segur que aquesta situació és passatgera i aviat seran els de sempre. Hi ha derrotes que tenen sobre els jugadors efectes més positius que no pas si es guanyen determinats partits, i la d'ahir, tinc la convicció que és una d'aquestes.

No hem de crear cap mena d'alarma per la derrota de dimarts, però tothom ha de tenir clar que aquest any tocarà picar pedra.

Els equips ja no veuen en el Barça aquell grup de jugadors que juguen de memòria i que és quasi invencible; ara saben que és un equip boníssim, però alhora vulnerable.

Ningú regala res, i aquest any costarà molt més que l'any passat aconseguir alguns dels títols guanyats el 2009. Res d'alarmisme, però en tot cas, no val a badar.

D'alguna manera, els jugadors han d'aconseguir la fluïdesa en el joc, l'efectivitat en l'arribada i la convicció que tornen a estar en el camí de la temporada passada. Els alts i baixos en el joc d'un equip d'elit són d'allò més normal i habituals i el que no ho és, és mantenir el nivell del curs passat partit rere partit.

Els jugadors són els mateixos, la filosofia pel que fa al joc no ha canviat, ara cal confiança per poder tornar a gaudir del futbol a què futbolistes i tècnic ens han acostumat.

És evident que tantes aturades en la lliga per jugar tants partits amb les seleccions respectives acaba passant factura, i més en un club com el Barça, ja que la seva aportació a les seleccions afecta gairebé la totalitat dels titulars. I si acabem per afegir tot el serial que ha afectat Leo Messi i les conseqüències que té en el seu rendiment es pot arribar a entendre en quin estat es troba el primer equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.