El Consell del Gironès dóna suport als municipis que vulguin fer la consulta popular sobre la independència

El Consell Comarcal del Gironès ha aprovat per ple una moció proposada pels grups de CiU i ERC, al govern, en què acorden donar suport als municipis de la comarca que vulguin fer la consulta popular pel dret a decidir de Catalunya. El Consell destaca que són molts els municipis de Catalunya que estan preparant la realització de consultes similars a la que es va fer a Arenys de Munt.

D'aquesta manera, argumenten que al Gironès també hi ha diferents municipis que ja han anunciat la seva intenció de dur-la a terme, i el Consell aposta per donar-los suport, a més d'encoratjar els ajuntaments d'altres municipis dels Països Catalans que es plantegin la realització de consultes a actuar amb llibertat i amb complicitat amb la societat civil.

En aquest sentit, el text insta a defensar el dret del poble català a decidir lliurement el seu futur sense traves ni limitacions de cap mena, en la línia del pronunciament del Parlament de Catalunya del 1989.

En el quart punt de la moció s'insta a exigir al govern estatal el respecte més escrupolós al dret dels municipis catalans que ho considerin convenient a celebrar consultes populars pel dret a decidir.

Cassà de la Selva i Llagostera són de moment els dos municipis del Gironès que es preparen per a la realització de la consulta popular. A Llagostera les entitats impulsores, Joves per la Terra, El Butlletí i la Colla Gegantera, crearan la plataforma amb el nom de Llagostera Decideix, i preveuen fer la consulta el 13 de desembre, com en molts altres pobles.

A Cassà de la Selva s'ha creat una comissió amb l'objectiu de tirar endavant la consulta popular, prevista també pel 13 de desembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.