Medi ambient

A Berga obren les deixalles mal llençades

L'Ajuntament i el Consell Comarcal han ordenat que es revisin les bosses mal dipositades per saber qui les deixa

L'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal volen posar fi a l'acumulació de brutícia als carrers de Berga arran de la nova distribució dels contenidors. Els veïns de diferents zones de la ciutat continuen dipositant les bosses d'escombraries a terra, a l'espai on abans hi havia contenidors, en senyal de protesta, i això fa que l'aspecte d'aquests punts presenti un estat deplorable.

Davant aquesta actitud, el consistori berguedà i el Consell Comarcal han fet analitzar el contingut de les bosses que els veïns han deixat al mig del carrer per tal d'esbrinar qui són els autors d'aquestes accions incíviques.

El reagrupament de contenidors a Berga va iniciar-se a principis de març. L'objectiu del projecte és fomentar el reciclatge entre els ciutadans. Tot i això, més que estimular el reciclatge, el canvi de lloc dels contenidors ha provocat malestar entre els veïns, i la situació reclama una solució imminent.

Contundència local

El consistori no ha tardat a reaccionar. El regidor de Sostenibilitat de Berga, Oriol Camps, ha lamentat l'actitud dels ciutadans que dipositen les bosses d'escombraries al lloc inadequat: “No podem passar per alt que a diversos punts de Berga es deixin les deixalles a terra. Per sort, és una incidència minoritària i, òbviament i de manera extraordinària, s'han recollit aquestes deixalles abandonades fora dels contenidors”, ha explicat.

Camps ha fet una crida a la conscienciació: “La ciutadania ens hem d'adaptar a les noves mesures adoptades, aquestes situacions no poden seguir.” Demana un petit esforç i responsabilitat. El regidor de l'Ajuntament de Berga hi ha afegit: “És cert que un canvi en profunditat com aquest s'ha d'acabar d'ajustar i se segueix treballant per posar més contenidors en aquelles illetes on s'ha detectat que els existents queden plens.” En tot cas, el consistori està valorant dia a dia com evoluciona el canvi per detectar necessitats o introduir canvis.

LA FRASE

No podem passar per alt que a diversos punts de Berga es llencin les deixalles a terra
Oriol Camps
regidor de Sostenibilitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia