Erasme Torrents deixa l'alcaldia de Torrelles de Foix per convèncer ERC que entri al govern municipal

Des de dimecres, el fins ara número dos de CiU fa d'alcalde accidental del poble

Feia temps que ho havia anunciat però no ho va fer efectiu fins dimarts. En el ple va justificar la seva marxa del capdavant del partit per motius laborals i perquè la situació política al municipi li ha fet perdre salut. Torrents va repassar totes les accions dutes a terme per CiU, va dir que «només el temps jutjarà si la gestió ha estat bona o no», va qualificar d'extraordinària l'experiència de poder dirigir el municipi i adonar-se «de com n'és de difícil guiar el poble d'una manera diferent, per frenar un desenvolupament frenètic que imposava el PSC». En el seu discurs, Torrents va recordar a ERC les seves condicions expressades a principi de mandat i va dir-los que confia que ara que marxa es pugui concretar un govern de majoria. «Espero que ERC agafi el compromís que al meu parer hauria d'haver agafat fa temps i que Torrelles necessita», deia. El regidor d'ERC, Pere Civill, va mostrar-se ahir incrèdul per les paraules ara de l'alcalde perquè «ni abans de la renúncia ni ara, l'equip de govern no ha parlat amb ERC» i recordava que els republicans ja van expressar les seves condicions a l'inici del mandat i el govern no va acceptar-les. ERC va demanar un pacte d'unitat i la renúncia de l'alcalde i del cap del PSC, Antonio Villanueva, perquè considera que han estat els responsables de la crispació política del municipi. Torrents continuarà encara uns mesos més com a regidor fins que s'esculli el seu successor a la llista de CiU, però no acabarà el mandat com a regidor. Jaume Brichs, el número dos de CiU, és des de dimecres l'alcalde accidental i es convertirà la primera setmana de novembre en el nou alcalde.

«No estava preparat»

Antonio Villanueva, el cap del PSC, va atribuir ahir la renúncia de Torrents a «la pressió que ha estat fent en els darrers mesos el grup municipal per les greus irregularitats que està duent a terme. Trasllada partides per a despeses corrents, augmenta la plantilla municipal o adjudica projectes quan la Generalitat encara no ha retornat el POUM». Villanueva diu que Torrents «és una persona molt coneguda però no estava preparat per ser alcalde» i que pensa ser molt dur el dia de la presa de possessió del nou alcalde «perquè és de covard marxar ara després del que ha fet». Les declaracions de Villanueva, les acusacions de CiU contra el seu adversari polític i la calculada resposta d'ERC evidencien un cop més l'estat de crispació que hi ha al poble.

«No estava preparat»

Antonio Villanueva, el cap del PSC, va atribuir ahir la renúncia de Torrents a la «pressió que ha estat fent en els darrers mesos el grup municipal per les greus irregularitats que està fent a l'Ajuntament, traslladant partides per a despeses corrents, augmentant la plantilla municipal o adjudicant projectes quan la Generalitat encara no ha retornat el POUM». Villanueva diu que Torrents «és una persona molt coneguda però no estava preparat per ser alcalde» i que pensa ser molt dur el dia de la presa de posició del nou alcalde «perquè és un covard de marxar ara després del que ha fet». Les declaracions de Villanueva, les acusacions de CiU contra el seu adversari polític i la calculada resposta d'ERC a un any per les eleccions evidencien un cop més l'estat de crispació política que hi ha al poble.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.