La Generalitat signa els convenis amb 15 municipis per desplegar els Plans Locals de Civisme

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha signat els convenis pel desplegament de polítiques locals de foment del civisme i la dinamització comunitària amb 15 municipis de més de 20.000 habitants de Catalunya. Aquests convenis suposen una inversió global de 400.000 euros i l'import de cada subvenció oscil·la entre els 25.000 i els 35.000 euros per municipi. Girona, Salt, Lloret de Mar i Sant Feliu de Guíxols són els quatre municipis gironins que han signat l'acord amb el Departament de Governació.

L'objecte d'aquests convenis és el finançament de projectes de foment del civisme i l'acció comunitària, que anirà a càrrec de personal tècnic per a la dinamització, promoció i execució d'activitats i programes de foment del civisme. S'atorgaran uns ajuts econòmics perquè els ens locals beneficiaris encarreguin l'elaboració del corresponent pla local de civisme als dinamitzadors cívics comunitaris proposats.

En la selecció dels municipis s'han valorat criteris com ara l'adequació de les activitats del projecte en relació amb els objectius de la convocatòria; l'interès social del projecte; la participació activa del teixit social del municipi; les accions que persegueixen un major impacte en la població; el nombre de persones beneficiàries en relació amb el sector de la població al qual s'adreça, i la continuïtat del programa.

L'objectiu principal, segons el departament, és que el civisme esdevingui «un dels pilars sobre els quals s'ha de fonamentar la Catalunya del segle XXI que no vol perdre els seus trets d'identitat». La posada en funcionament de l'Observatori Català del Civisme o la convocatòria anual dels premis Civisme són dos exemples més de les actuacions del departament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.