El Campus Universitari del Mar de Barcelona arrenca amb un miler d'alumnes de la UAB i la UPF

La infraestructura conjunta ha representat una inversió de 15 milions d'euros

Situat al costat de l'hospital del Mar, el campus ocupa una superfície de 4.500 metres quadrats de l'edifici Doctor Aiguader, que ha estat remodelat pels arquitectes Manuel Brullet i Albert Pineda, autors també del veí Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. El rector de la UPF, Josep Joan Moreso, i la rectora de la UAB, Anna Ripoll, així com el comissionat per a les Universitats, Joan Majó, i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Carles Martí, van inaugurar ahir el campus, que ha representat una inversió de 15 milions d'euros.

En aquest campus conviuen la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la UPF, que imparteix els graus de medicina –juntament amb la UAB– i biologia humana; la Facultat de Medicina de la UAB, i l'Escola Universitària d'Infermeria del Mar, responsable del grau d'infermeria, adscrit a la UPF. Durant el curs 2009-2010 el campus acollirà un total de 1.140 estudiants, dels quals 413 són de grau i 207 de postgrau de la UPF, 280 de la UAB i 240 d'infermeria, a més de personal docent i d'administració, informàtics i bibliotecaris.

En el transcurs de la inauguració, tant Moreso com Ripoll van destacar que el campus és fruit de la col·laboració estreta entre les universitats que dirigeixen i que va començar a gestar-se el 2005. «Fer un màster conjuntament entre dues universitats és relativament fàcil, però un grau és més difícil i si aquest és el de medicina, encara més, i fins fa poc es considerava gairebé impossible», va subratllar Moreso.

En aquest sentit, el comissionat per a les Universitats va posar aquesta col·laboració com a exemple de les noves pràctiques que haurien d'estendre's entre els centres superiors d'educació catalans, i va lamentar que encara aquestes institucions tendeixin a defensar i mantenir «les seves parcel·les». Majó creu que en el mapa universitari català encara hi ha espai per a més iniciatives de col·laboració similars entre universitats. En aquest punt, va animar les diferents universitats públiques a estudiar projectes conjunts i a executar-los.

Responsabilitat

El responsable d'Universitats va destacar també que campus com aquest que es va inaugurar ahir són un exemple de l'esforç inversor del govern català en l'àmbit universitari i va reclamar que la comunitat universitària actuï amb responsabilitat en temps de crisi i extregui d'aquesta infraestructura «el rendiment òptim».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.