cultura

Cinc escultures fetes amb 20.000 llibres, a Vila-seca

Per celebrar la diada de Sant Jordi, cinc escultures efímeres elaborades amb llibres s'instal·laran al centre històric

Les han creat alumnes de l'escola d'art

Cinc escultures efímeres, que estaran construïdes amb llibres, s'instal·laran als carrers del centre històric de Vila-seca entre aquest dijous i el 25 d'abril. La celebració de Sant Jordi serà, enguany, “molt diferent a Vila-seca”, gràcies a aquesta experiència d'art urbà “pionera amb aquestes dimensions”, segons el regidor de Cultura, Pere Segura. Per fer les escultures s'empraran 20.000 llibres obsolets o en desús, que han estat cedits per la biblioteca pública de Vila-seca i per diverses escoles, entitats i institucions –com ara l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica–, i veïns del municipi. Un cop desmuntades les peces, es guardaran els volums per a properes edicions d'aquest projecte que han batejat amb el nom d'Escultures amb llibres.

Les escultures han estat dissenyades per alumnes del cicle d'Arts Aplicades al Mur de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona i es crearan sota el paraigües de tres eixos temàtics: la participació ciutadana, la transformació i reciclatge de materials i la creació artística. Una de les obres se situarà a la Rambla de Catalunya i ha estat ideada per Aida Martí. El plafó publicitari que es troba en aquest espai serà folrat completament amb llibres. Una altra, obra de Marta Bacereido, estarà a la plaça d'Estudi: tindrà la forma d'un mapamundi format per una catifa de llibres dipositats al terra. Una tercera escultura, situada a la plaça de Voltes i ideada per Raquel Bartolomé, s'inspira en els tresors que amaga la terra, i es basarà en llibres enterrats en una muntanya de sorra. En la quarta, que s'instal·larà a la plaça de l'Església, el seu autor, Oriol Sanz, convidarà el públic a fer “una pausa” per tal d'observar l'entorn i el bullici de la vila. I, finalment, la cinquena peça, obra de Guillem Duran, consistirà a tapiar els accessos, portes i finestres, substituint els maons per llibres, de la façana de l'ajuntament de Vila-seca. Les obres han estat seleccionades a partir d'un concurs convocat a l'escola d'art de la Diputació. “Volem posar de relleu el poder evocador del llibre en una diada tan important com és Sant Jordi, i també fer reflexionar sobre un producte que pot tenir més d'un ús”, segons va explicar ahir el director de la mateixa escola, Daniel Uzquiano.

LA DATA

21.4.2016
És el dia
que es començaran a instal·lar les escultures amb llibres a cinc punts del centre històric de Vila-seca.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia