Societat

Suspesa la producció a la planta d'aigua d'Arinsal

Els afectats pel brot de gastroenteritis ja són 3.300, segons Salut

L'empresa encarregada d'envasar l'aigua provinent de la font d'Arinsal, que possiblement va provocar un brot de gastroenteritis a Barcelona i Tarragona la setmana passada, Aigua d'Andorra, ha suspès la producció de forma cautelar fins que no s'esclareixin els orígens del brot. La decisió la va prendre dilluns el govern andorrà, el qual també ha immobilitzat tota l'aigua envasada des del 7 d'abril, quan es van detectar els primers casos. El Departament de Salut va elevar ahir el nombre d'afectats pel brot de gastroenteritis a 3.300.

El secretari de l'Agència de Salut Pública, Joan Guix, en declaracions a Els matins, de TV3, va indicar que els resultats concloents de les anàlisis dels cultius, tant de mostres d'Andorra com de Catalunya, no se sabran fins d'aquí a uns deu dies. Guix va refermar la idea que “els indicis s'encaminen clarament cap a la zona d'envasament a Andorra” i no cap al distribuïdor, Eden. També va explicar que hi ha dos punts on es podria haver originat la contaminació: en el procés de reciclatge i higienització de les garrafes o en la maquinària d'envasament. Guix va descartar emprendre accions contra la distribuïdora a Catalunya, ja que s'ha verificat que no ha comès cap infracció. Una altra cosa serà el que facin les autoritats andorranes.

El responsable de Salut Pública, d'altra banda, va mostrar la seva preocupació per “la possibilitat d'infecció de persona a persona” i va recomanar augmentar les mesures higièniques, concretament rentar-se les mans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia