Societat

Baixa el nombre d'usuaris de transport públic a l'AMB el primer trimestre

Els representants de la xarxa metropolitana atribueixen el lleuger descens de viatgers als efectes de la Setmana Santa i de les vagues de treballadors

El nombre de viatgers que van utilitzar el transport públic de metro i autobús a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va disminuir un 0,4% durant el primer trimestre del 2016 respecte al mateix període de l'any passat. Segons va exposar ahir el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, la xifra d'usuaris de la xarxa metropolitana es va situar en 159,6 milions. El descens s'explica per la disminució d'un 2,5% del nombre de viatgers del metro, que representa la pèrdua de 2,4 milions d'usuaris.

Segons el representant de l'AMB, els motius de la disminució són la celebració de la Setmana Santa durant el primer trimestre i les vagues en el transport públic. La caiguda de la xifra d'usuaris del metro contrasta amb l'increment d'un 2,16% dels viatges en bus, que equilibra les dades de la xarxa metropolitana. En canvi, les vacances de Setmana Santa van ajudar a incrementar el nombre d'usuaris de la línia d'Aerobus un 12,3% i també de les línies de bus turístic un 12,4%.

Poveda va defensar que la baixada era puntual i que les xifres d'usuaris del servei públic a final d'any s'hauran tornat a incrementar, com ho feien des del 2013. El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB va destacar que, sense tenir en compte les vagues i la Setmana Santa, l'ús de la xarxa metropolitana s'hauria incrementat un 1,5% el primer trimestre. El conseller delegat de TMB, Enric Cañas, també es va referir a l'impacte negatiu de les vagues i va remarcar la seva “voluntat honesta” d'arribar a un acord amb els treballadors.

LA XIFRA

2,4
milions d'usuaris
va perdre el metro durant el primer trimestre del 2016 respecte al mateix període del 2015

Una parella va mantenir relacions sexuals al metro

TMB va posar en coneixement dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana el cas d'una parella que dissabte a la nit va mantenir relacions sexuals en un banc de l'andana del metro de Liceu. Davant la divulgació d'un vídeo dels fets a les xarxes socials, el conseller delegat de TMB, Enric Cañas, va assegurar que no van rebre cap avís ni cap queixa dels usuaris i que l'organisme seguirà el protocol habitual davant de casos incívics. El president del grup municipal del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, va reclamar que l'alcaldessa Ada Colau “no pot convertir Barcelona en un capítol de Gandia Shore”.

Nova vaga de metro avui i demà

El comitè d'empresa del metro de Barcelona ha convocat dues jornades de vaga més per avui i demà, coincidint amb la celebració de la Fira Alimentaria. La Generalitat ha decretat uns serveis mínims per avui del 50% en hores punta, que inclouen els períodes entre les 8 i les 10 del matí i entre 3/4 de 6 i les 8 del vespre, i un servei del 30% entre les 8 i les 9 de la nit. En canvi, els serveis mínims per demà seran del 30% durant tota la jornada.

El funicular de Montjuïc reobre mig any després

El funicular de Montjuïc va tornar a obrir al públic ahir després de mig any d'aturada per renovar combois i instal·lacions. L'aturada es va allargar perquè la restauració de les caixes dels combois va ser més profunda del previst. TMB també va aprofitar per renovar les instal·lacions i substituir els cables tractors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia