Societat

Dissenyen a la UdG uns contenidors antifurts

Dos estudiants de l'Escola Politècnica han estat finalistes en un concurs d'idees

Els estudiants de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Girona Maria Gómez i Jordi Tur han quedat finalistes en un concurs d'idees de les empreses Recipap i Ecoembes d'un sistema per a contenidors de paper i cartró, que té per objectiu disminuir els furts i evitar els accidents a què s'exposen els infractors. El seu disseny ha estat escollit entre 96 propostes.

En els últims anys, l'augment dels furts ha fet que cada vegada es reculli menys paper i cartró dels contenidors de reciclatge instal·lats a la via pública.

Maria Gómez (Roses, 1991) i Jordi Tur (Eivissa, 1992) han desenvolupat un sistema que s'adapta als contenidors coneguts com a “iglú”. Actualment, alguns d'aquests dispositius no són de fàcil accés i s'hi produeixen sabotatges que els deixen malmesos o inoperatius.

Del seu prototip se n'han fabricat 25 unitats i ja s'han instal·lat a la via pública, on durant quatre mesos estaran en període de proves.

Madrid és la ciutat escollida per fer-hi aquests assajos ja que en algunes zones d'aquesta ciutat es produeix una tendència elevada de furts. Finalitzat el període de proves, els responsables del concurs avaluaran els resultats dels tres sistemes finalistes i n'escolliran un per implementar-lo a tots els contenidors. Així, es tindrà en compte l'eficàcia tècnica del sistema, el cost de fabricació i també el baix nivell de perillositat tant per als ciutadans que col·laboren amb el reciclatge com per als possibles infractors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia