Els empresaris gironins fan un front comú contra la puja d'un 30% de la factura de la llum

Consideren molt preocupant l'augment de l'últim any

Les entitats, unides en el Grup Impuls per Girona (GIG), afirmen que no poden revertir l'augment del cost energètic en el preu final dels productes, a causa de la crisi econòmica i que l'increment de la factura de llum perjudica greument la competitivitat. Els empresaris gironins admeten que el sector té dèficit tarifari però consideren que ara no és el moment d'aplicar increments, i mantenen que l'Estat els està afogant amb augments «abusius» de les taxes i el preu de la potència contractada. Aquesta situació la titllen d'«insuportable» per al teixit empresarial de les comarques gironines.

«Amb aquesta situació és impossible tenir beneficis per fer inversions, i si no tenen beneficis, les pimes no poden accedir als crèdits del sistema financer», van alertar els representants dels empresaris.

El Grup Impuls per Girona ha fet un estudi en què es posa de manifest l'evolució que hi ha hagut de les tarifes per períodes i els increments que s'han produït. El sector econòmic destaca que la situació és conseqüència de la liberalització del mercat energètic. La conclusió és que «el govern està contrarestant, amb l'augment de taxes, la baixada de preus de les comercialitzadores per efecte del lliure mercat i la baixada del preu del petroli», segons s'indica.

Les infraestructures

El GIG també ha fet referència al tema de les infraestructures i ha demanat que es desencallin les que hi ha pendents a la demarcació. Els empresaris faran arribar la seva demanda al ministre de Foment, José Blanco, i demanaran als diputats gironins que intercedeixin a Madrid per intentar que les obres pendents vagin endavant. Segons els empresaris, un dels casos més flagrants són les obres de la futura A-2, tant a la comarca de la Selva com a l'Alt Empordà. A més, pel que fa a les infraestructures que depenen de l'Estat també es demana que el pressupost de l'any vinent aposti per obres com les de l'A-26 i altres millores pendents. A més de l'Estat, el GIG també vol fer arribar una altra demanda a la Generalitat perquè desencalli i inverteixi en infraestructures com ara l'anomenada «carretera de la vergonya», la variant d'Olot i el desdoblament de l'eix transversal. «Demanem a l'Estat que faci les obres que té compreses i a la Generalitat que no es distregui en al·legacions i impulsi les que li pertoquen», diuen els representants del Grup Impuls per Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.