Sense tres de deu

Els verds no aconsegueixen el castell de deu pisos però tanquen la temporada amb una diada amb tres de gamma extra

Era el gran objectiu, i el més calent es va tornar a quedar a l'aigüera. El colossal tres de deu amb folre i manilles, que els Castellers de Vilafranca ja havien provat sense sort per Sant Fèlix, era el reclam de la diada de Tots Sants d'ahir a Vilafranca. Com cada any, els verds trien aquesta data per cloure la temporada i per fixar-se un objectiu de màxims. L'aposta d'ahir era enorme: descarregar el tres de deu, i per disposar de la gent al cent per cent, els de David Miret van triar llançar el coet en la primera ronda. A plaça, el folre i les manilles es van mostrar tous i, just quan els dosos s'havien col·locat, les manilles van cedir. Després d'aquest revés, els verds no van voler arronsar-se i van continuar apostant pels castells de gamma extra. Així, en la ronda de repetició van provar el dos de nou. El folre i manilles van treballar, ara sí, a la perfecció, i els vilafranquins van completar la torre de nou sense massa problemes. El programa incloïa a continuació el quatre de nou amb el pilar, un altre plat fort que van poder carregar, això sí, pels pèls, ja que el folre es va ensorrar just quan el pilar, molt rebregat per la sortida dels quarts, va quedar sol sobre el folre. Amb dues caigudes, els vilafranquins van decidir abaixar el llistó i van descarregar un solvent tres de nou, abans d'atacar l'altre objectiu del dia: el pilar de vuit amb folre i manilles, que enguany encara no han descarregat. Aquest cop també el van carregar, in extremis, ja que l'enxaneta va poder aconseguir deixar-se de mans quan el pilar ja estava venut. Una diada amb un cert regust agredolç. Això sí, la d'ahir va ser la seva millor diada de la temporada.

Retorn blau marí

La diada d'ahir va ser totalment balsàmica per als Capgrossos de Mataró, que desprès de passar uns mesos de vaques magres, van consolidar la recuperació que havien iniciat a Girona. En aquest sentit, els mataronins van completar la millor actuació de la temporada i van descarregar, per primer cop aquest any, el quatre de nou folrat. Van començar, però, pel tres de nou, que van descarregar sense problemes, i tampoc en van tenir amb el quatre de vuit amb el pilar que van completar en la tercera ronda. Sí que van haver de suar amb el quatre de nou, que va tenir una descarregada complicada amb uns terços un pèl oberts. La rauxa, però, es va imposar i els Capgrossos van poder celebrar una molt bona diada, completada amb la cirerra del pilar de sis carregat, que no provaven des d'abans de Les Santes.

Les Illes, de vuit

Una altra de les incògnites de la diada d'ahir, encara que en un altre grau, era saber si els Al·lots de Llevant se'n sortirien, amb la seva primera prova de quatre de vuit de la història. La colla manacorina va començar la diada descarregant el cinc de set, per plantar el castell de vuit en la segona ronda. El castell va pujar força bé, però la canalla va començar la pujada massa tard i quan van coronar el quatre, l'estructura va cedir. L'eufòria, però, va esclatar i els Al·lots es van convertir en la primera colla de fora del Principat que alça un castell de vuit. Per acabar la diada, van bastir un bon dos de set.

Els que no van tenir sort van ser els Castellers de Lleida. Després de la bona ratxa que portaven, ahir a Vilafranca van veure que el quatre de vuit quedava només carregat i que la canalla tirava avall en els dos intents de dos de vuit –el primer va quedar en intent, desmuntat, i el segon va caure quan la canalla baixava. Van acabar amb el cinc de set per asserenar els ànims.

Lluny de Vilafranca, els Xiquets de Reus van descarregar ahir a la plaça pròpia el primer dos de set d'enguany.

ELS ALTRES RESULTATS

Torredembarra
Nois de la Torre: 2/6, 4/6, 3/6, 4/6p, p5
C. de Badalona: 4/7, 3/7 (id), 3/7, 3/6ps, p5
Cornellà de Llobregat
Castellers de Cornellà: 3/7, 4/7, 5/6, p5
Castellers de Barcelona: 4/8p, 2/7,4/8, p6
Margeners de Guissona: 5/7 (i), 4/7, 5/7, 3/7, v/5
Reus
Xiquets de Reus: 2/7, 5/7, 4/8 (id) 4/7p, v/5
Castellers de Terrassa: 4/7p, 5/7, 4/7, v/5
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.