cultura

La basílica de Santa Maria de Castelló estrena vitralls renovats

Coincidint amb el darrer dia de festa major, avui es presenten les peces restaurades per Miquel Orós

L'objectiu s'ha complert i avui dimecres, dia de Sant Llorenç i últim dia de la programació de la festa major de Castelló d'Empúries, es presentaran oficialment al públic els vitralls restaurats de les capelles de Sant Llorenç i de la Sang a la basílica de Santa Maria. Miquel Orós, vitraller artesà del poble, ha estat l'encarregat de la restauració i de posar al dia peces en algunes de les quals no s'havia intervingut des de fa 90 anys o que tenien parts trencades que s'han hagut de substituir. El projecte de restauració i conservació dels vitralls ha estat coordinat i supervisat pel Museu d'Història Medieval de Castelló d'Empúries del Departament de Patrimoni Històric i Museus de l'Ajuntament, amb la col·laboració de la parròquia de Santa Maria, del bisbat de Girona i de la restauradora especialitzada en vitralls Maria Puig Clotet. La restauració també ha estat avalada per la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona del Departament de Cultura de la Generalitat, amb el vistiplau corresponent del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC).

Per dur a terme aquesta restauració, Orós ha rebut el suport de veïns, entitats i empreses del municipi, a més de l'Ajuntament, que ha assumit part de les despeses.

L'acte oficial de presentació dels vitralls restaurats serà avui a les 11 h, a la basílica, en presència de Miquel Orós, del rector Ferran Jarabo i de l'alcalde, Salvi Güell. Amb aquest acte, la missa solemne en honor a Sant Llorenç (12 h), audicions de sardanes (18 h i 19 h), i un concert i ball a càrrec de l'Orquestra Titànium (22 h, a la sala polivalent) es tanca avui la programació de la festa major de Castelló d'Empúries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia