El ballarí badaloní David Navarro aconsegueix una beca d'estiu per estudiar a l'English National Ballet

Amb només 12 anys, el ballarí badaloní David Navarro Yudes ho té tot a punt per volar la setmana vinent cap a Londres. No seran unes vacances, Navarro marxa per fer realitat un dels seus somnis: estudiar dansa clàssica en un dels centres més prestigiosos del món, l'English National Ballet. Quan finalitzi la seva estada a Anglaterra té previst incorporar-se a la residència escola que el ballarí Ángel Corella té a la Granja, a Segòvia. Serà un estiu intens per a un jove que té molt clar que vol acabar fent de la dansa la seva professió i que, de moment, no para de recollir reconeixements allà on competeix.

El curs a Anglaterra el fa gràcies a una beca d'estiu que ha aconseguit en proclamar-se guanyador del concurs de dansa de Riba-roja del Túria. Aquesta no ha estat l'única distinció que ha recollit aquest any el jove badaloní, que balla des que tenia quatre anys i que només amb nou va aconseguir el primer premi en dansa clàssica a Rússia, en el concurs internacional de dansa Ciutat d'Orel. Aquest any ha guanyat el concurs Anaprode, una competició que ja havia guanyat els anys 2007 i 2008, i que li va permetre rebre una invitació per anar al concurs internacional de dansa de Biarritz, on va obtenir el primer premi per unanimitat del jurat. A final de maig es va emportar el primer premi en el concurs Dance People Internacional.

Navarro té clar on vol arribar: vol ser primer ballarí i per aconseguir-ho sap que tard o d'hora haurà de marxar. Assegura que voldria anar a Anglaterra o Amèrica perquè és allà on hi ha les companyies més importants. Tot i així és conscient que es tracta d'un món molt competitiu. «Per poder triomfar has de ser el millor.» Ara per ara està preparat per aprofitar l'oportunitat de formar-se durant uns dies a l'English National Ballet amb els millors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.