Estudiants de secundària ocupen la seu d'Educació i els Mossos els desallotgen

Un centenar d'alumnes es van manifestar ahir al migdia a Barcelona contra la llei d'educació i el procés de Bolonya

Un centenar d'alumnes de secundària, als quals es van unir membres del moviment en contra del procés de Bolonya, es van concentrar al migdia a la plaça de la Universitat de Barcelona i van anar en manifestació fins al Departament d'Educació. El fet que l'assistència a la manifestació no fos nombrosa va fer que els estudiants decidissin, en assemblea, improvisar un altre recorregut. Laura Benseny, portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de secundària, va destacar la intenció dels estudiants de fer una mobilització pacífica.

El recorregut, del qual la Guàrdia Urbana no havia estat informada, va obligar a anar parant el trànsit a mesura que passava la manifestació. Els estudiants van arribar al Departament d'Educació, on es van asseure al vestíbul. Després de la lectura de dos manifestos, però –quan van saber que el despatx del conseller d'Educació, Ernest Maragall, és a la cinquena planta–, van entrar i, per les escales, van arribar al cinquè pis. Tot i que el personal d'Educació els va assegurar que Maragall no es trobava a l'edifici –era a una trobada de corals de secundària al Palau Sant Jordi amb l'alcalde, Jordi Hereu– els estudiants van decidir mantenir l'ocupació. Representants del departament els van oferir diàleg si designaven quatre portaveus, però els estudiants no van acceptar l'oferta. «La conselleria no ha deixat fer tancades pacífiques als instituts», justificava així l'ocupació en Bruno, estudiant de 17 anys de l'institut Alella.

Cap a les tres, un grup d'alumnes va sortir de l'edifici per anar a comprar menjar per dinar per al grup, però ja no va poder tornar a entrar, ja que els ho va impedir un dispositiu policial que va tancar l'accés a la seu. Poc després de les quatre, els Mossos van desallotjar els estudiants, segons aquests, «amb una força desmesurada i provocant algun ferit», tot i que no van poder precisar el nombre d'afectats. Quique Badia, un jove amb la samarreta tacada de sang, va denunciar que els Mossos l'havien colpejat «amb una barra metàl·lica» quan es disposava a entrar al departament per portar entrepans als companys que estaven tancats. De la seva banda, un portaveu dels Mossos d'Esquadra va indicar que els joves van sortir de «manera desorganitzada» de l'edifici i que no es pot confirmar l'ús de la força en el desallotjament. Els alumnes han convocat una concentració de protesta avui a les vuit de la tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.