Fires de Girona - Hotels i restaurants amb història - 2011

La columna i la façana del Carlemany  LLUÍS SERRAT

Les estrelles i el cel

Des que el 1988 es va inaugurar l'hotel Sol, més tard Melià, s'han obert diversos establiments de quatre i cinc estrelles a una ciutat que ha plantejat el turisme com una aposta de futur

En Lluís Bonaventura a davant de la catedral  JORDI SOLER

Bonaventura a la catedral

L'Arc és un cafè singular rebatejat pel seu propietari i es va convertir en un refugi d'artistes, antifranquistes i intel·lectuals que van decidir fer la resistència des del pati de la catedral

Cristina Masferrer, directora de l'Hotel Costabella LLUÍS SERRAT

L'entrada nord a Girona

Ja sigui sol, associat a una cadena com NH o formant part de la societat Sercotel, l'hotel Costabella ha demostrat al llarg de més de quatre dècades que els hotels petits també tenen el seu lloc

M. Dolors Fontana i Glòria Salleras, propietàries de l'hotel LLUÍS SERRAT

En el rovell de l'ou de la ciutat

Isidre Fontana i Alfons Salleras van aixecar un hotel ens els jardins de la casa del doctor Sureda, que ara regenten les seves filles

Un racó característic del local LLUÍS SERRAT

La llum dels antics cafès

Després de donar-hi moltes voltes, el germans Vidal van arribar a la conclusió que la llum i la atmosfera dels antics cafès era deguda en bona part a la presència de la nicotina

Imatge actual de l'interior de la xocolateria L'Antiga JOAN SABATER

Cent anys de llet i xocolata

Al llarg de més d'un segle, l'Antiga, la lleteria, granja o xocolateria segons prefereixin, ha mantingut la mateixa línia de negoci i han pogut gaudir d'una clientela molt estable

Vocació d'artista

La idea d'obrir un local en què la gastronomia i l'art s'ajuntessin va ser tota una novetat a la Girona del 1979, una idea a què han mantingut una fidelitat absoluta durant més de tres dècades

Menjador del Sant Ponç separat per mampares de fusta.  LLUÍS SERRAT

L'aposta d'un pioner

El Sant Ponç va ser el primer restaurant d'autoservei que es va obrir a la demarcació de Girona i avui, trenta sis anys desprès, continua amb bona salut oferint cuina tradicional i de mercat.

Francesc Viader fundador del Cipresaia  FONS COMALAT. INSPAI, DIP. GIRONA

L'esperit del vi al Barri Vell

El Divinum ocupa el mateix espai físic que l'antic Cipresaia, però ara ja no proposa cuina provençal sinó que continua obrint la Força amb una oferta especialitzada en foie gras, tapes, vins i formatges