Fruits de la terra

DOP Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya. fruits de la terra

De llet fresca del Pirineu

Eliminada la vinya per culpa de la fil·loxera, les valls i riberes de la serra del Cadí van convertir-se en la font d'alimentació d'una incipient indústria de bestiar boví que, amb el temps, ha donat lloc a un formatge amb personalitat i reconegut des del 2000 amb la denominació d'origen protegida.

DOQ Priorat. fruits de la terra

Vins amb fidelitat al terrer

La DOQ Priorat repeteix cada 22 d'abril des de fa deu anys, el tradicional Tast de Finques i Pobles, que aplega una quarantena de cellers a Escaladei. Els resultats del Tast 2008 van confirmar la fidelitat dels vins del Priorat al «terroir», com a originaris i fidels a un territori

Pastissets de Tortosa. fruits de la terra

El dolç ebrenc més universal

Són uns dels productes més habituals a les sobretaules de Tortosa i de la resta de les Terres de l'Ebre, sovint acompanyats amb una copa de mistela. Però els pastissets de cabell d'àngel, també farcits amb brossat i altres productes, encara no tenen cap segell comú de qualitat

IGP Torró d'Agramunt. fruits de la terra

Els torrons més rodons

Entre els interminables camps de cereal de l'Urgell apareixen, en turons poc pràctics per al reg, ametllers i avellaners que abasteixen la producció torronaire d'Agramunt. Els torronaires d'avui vetllen per l'artesania sense menystenir un negoci que és d'abast europeu.

DO Conca de Barberà. fruits de la terra

Maridatge de vi i patrimoni

La viticultura, a la Conca de Barberà, ha anat lligada a l'evolució històrica de la comarca, des de la implantació dels monjos de les ordes del Cister i del Temple. En el sector, la comarca ha estat pionera en l'elaboració sindicada de vi i en manté el patrimoni arquitectònic

IGP Pollastre i Capó del Prat. fruits de la terra

El caviar de l'aviram

Un producte per a paladars exquisits. El pollastre i el capó del Prat, coneguts com a pota blava, són els únics de l'Estat que han estat reconeguts en l'àmbit europeu per la seva qualitat amb la indicació geogràfica protegida. La seva carn melosa i tendra fa que siguin el caviar de l'aviram.

DOP Oli de la Terra Alta. fruits de la terra

Un oli més madur

El sorgiment fa 38 milions d'anys de les serres calcàries de Pàndols, Cavalls i els Ports van desencadenar tot un seguit de processos geològics que han originat uns sòls amb unes condicions òptimes per al conreu de l'olivera i del cep a la Terra Alta

DO Pla del Bages. fruits de la terra

Petits i experimentals

El Pla del Bages és una de les denominacions vitivinícoles més recents. Són pocs cellers, però tenen ganes d'experimentar i recuperar varietats de raïms

DO Terra Alta. fruits de la terra

Paisatge i catedrals del vi

La DO Terra Alta ofereix uns vins blancs, rosats, negres i de licor que transmeten la naturalesa del terrer i del clima de la comarca, amb un caràcter mediterrani i de gran personalitat. Actualment comercialitzen uns vuit milions d'ampolles l'any, les quals s'exporten a més de 30 països.