Comunicació

Opinió

Confiança en la ràdio

Avui es farà una programació especial des de fora dels estudis

El Dia Mundial de la Ràdio que Catalunya Ràdio celebra aquest 13 de febrer es podria rebatejar com el Dia Mundial de la Confiança perquè prop de 300 oients s'han ofert per obrir-nos les portes de casa seva perquè hi puguem fer tota la programació. Un desplegament espectacular permetrà fer tots els programes fora de l'emissora, en un homenatge als protagonistes anònims de la ràdio com són els oients i els tècnics. Aquest Dia Mundial de la Ràdio pretén valorar la confiança de l'audiència, que ens ha donat les claus de casa perquè hi entrem Catalunya Ràdio, i el paper rellevant dels professionals que mai no es posen davant del micròfon. Si la ràdio és el mitjà més vital segons els estudis d'audiència, fort i necessari per a la societat, i que millor permet als ciutadans informar-se i entretenir-se mentre fan altres activitats, el Dia Mundial de la Ràdio havia de servir enguany per agrair la confiança que els catalans tenen dipositada des de fa anys en la seva ràdio pública i en el conjunt de la ràdio en català atès que aquest 2017 se celebren els 40 anys de Ràdio 4.

Mònica Terribas farà el seu programa a la cafeteria Casa Pepe de Santa Coloma de Gramenet i a l'estudi de Ràdio Tele-Taxi amb Justo Molinero; Xavi Cazorla, Jordi Asturgó, Oriol Dalmau i Marta Cristià de l'APM ho faran amb els estudiants de la universitat Tecnocampus de Mataró; Mariola Dinarès pujarà dalt del camió de l'oient Toni Martínez a la plaça de l'Ajuntament de Pont de Molins (Alt Empordà); Òscar Fernández i Empar Moliner, a la llibreria l'Espolsada de les Franqueses del Vallès; Roger de Gràcia, a casa de l'oient Núria Martínez a l'Horta de Lleida; Jordi Costa i Sònia Gelmà, a casa de l'oient Blai Gómez al Boulevard de la Villete de París el dia abans que hi jugui el Barça; Kilian Sebrià i Sílvia Cóppulo, a casa de l'oient Jordi Graell al Vendrell; i Francesc Garriga amb connexions des de casa de Josep Maria Minguella i de l'oient Jordi Camí a Barcelona. Aquest diumenge, Ricard Ustrell s'ha avançat a la commemoració de la Unesco fent El suplement sense sortir de casa seva, a Sabadell, i el Tot gira de David Clupés farà la seva aportació amb una entrevista a Antoni Bassas.

Tots els professionals de Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i iCat.cat estan bolcats en una programació especial que aposta per la proximitat. La forta presència territorial que la ràdio pública té al país, així com la seva cobertura universal arreu del Principat, és la garantia de la proximitat, però aquesta es veu reforçada amb #CatRàdioEsMou, una etapa marcada per la participació dels oients, l'activitat a les xarxes socials i la innovació amb nous formats i més continguts en l'entorn digital. La proximitat amb els oients i la confiança de l'audiència, un patrimoni acumulat al llarg d'anys, no es guanyen només amb informació, rigor, servei públic i pluralitat, ni tan sols amb el desplegament d'antenes i repetidors a tots els racons del país, sinó que s'han d'acompanyar d'accions que ens permetin ser més a prop de la gent allà on ens escolten i allà on consumeixen ràdio.

És per aquest motiu que acabem de redissenyar la nostra web catradio.cat i d'estrenar una nova versió d'aplicació mòbil per a telèfons i tauletes. I els propers dies anunciarem una nova oferta de continguts radiofònics en l'entorn digital. Aquest Dia Mundial de la Ràdio arriba pocs dies després que es presentés el Llibre blanc de l'audiovisual de Catalunya per part del Consell de l'Audiovisual al Parlament, i tot el desplegament d'aquest dilluns així com l'impuls digital i innovador que està duent a terme Catalunya Ràdio encaixa perfectament amb els deures que se li posen a la ràdio pública. Deures que complirem gràcies a la confiança i escalf dels oients que ens deixen entrar a casa seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia